Ajax bevestigt komst Mannsverk; Noorse middenvelder tekent tot medio 2028

door NielsOpdam 290

Bron Ajax

Ajax bevestigt komst Mannsverk; Noorse middenvelder tekent tot medio 2028

door NielsOpdam 290

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Sivert Mannsverk via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. De Noorse middenvelder komt over van Molde FK en tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Mannsverk had in Noorwegen nog een contract tot eind 2025.

Voetbal International schreef eerder dat Ajax een vaste transfersom van zes miljoen euro betaalt voor de middenvelder. Door middel van bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 8,5 miljoen euro. Ajax noemt zelf geen transfersom in het bericht. Mannsverk is een controlerende middenvelder en gaat bij Ajax de concurrentiestrijd aan met Benjamin Tahirović en Silvano Vos.

De twintigjarige Mannsverk doorliep de jeugdopleiding van Songdal. In 2021 stapte de jeugdinternational van Noorwegen over naar Molde FK. Met die club won de middenvelder in het seizoen 2021-2022 de dubbel in Noorwegen.

Mannsverk is elfde zomeraanwinst bij Ajax

Bij Ajax is Mannsverk de elfde zomeraanwinst van de nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser kocht Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medić, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Gastón Ávila en Georges Mikautadze al in een eerder stadium. Met de komst van Mannsverk is Ajax qua inkomende transfers klaar.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.