'Ajax hoopt zich nog te versterken met Noorse middenvelder Mannsverk'

door Bart Veenstra 596

Bron De Telegraaf

'Ajax hoopt zich nog te versterken met Noorse middenvelder Mannsverk'

door Bart Veenstra 596

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt zich in de slotfase van de zomerse transferperiode nog te kunnen versterken met de Noorse middenvelder Sivert Mannsverk (21). Dat melden bronnen rondom zijn Noorse club Molde FK aan De Telegraaf. Molde FK werd dinsdagavond door Galatasaray uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League.

Manssverk komt normaliter uit als verdedigende middenvelder en heeft bij Molde FK nog een contract tot de zomer van 2025. Naar verluidt zou hij acht miljoen euro moeten kosten. Voor zijn club speelde hij tot nu toe 86 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en twee maal een assist leverde. De Telegraaf noemt het opvallend dat hij al 21 keer een gele kaart kreeg en zodoende qua gele kaarten bijna één op vier loopt.

Slecht nieuws voor Silvano Vos

De krant schrijft ook dat de keuze van Ajax om na het vertrek van Mohammed Kudus toch eerst de pijlen op een controlerende middenvelder in plaats van een diepgaande rechtsbuiten te rechten, slecht nieuws is voor Silvano Vos. 'Het pareltje van de jeugdopleiding verlengde in juli zijn contract tot de zomer van 2028 maar komt vooralsnog totaal niet voor in de plannen van Maurice Steijn. Zijn perspectief zal bij de komst van Mannsverk niet beter worden. Atletico Madrid toonde interesse om de Amsterdammer over te nemen', zo valt te lezen.

Tot slot schrijft De Telegraaf dat het binnenhalen van Mannsverk, die eerder ook in de belangstelling van Feyenoord stond, een race tegen de klok wordt. 'Als dat niet lukt, moet Mislintat doorschakelen naar alternatieven', besluit men.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.