'Ajax ziet na binnenhalen Mikautadze rechtsbuiten met diepgang als prioriteit'

door Bart Veenstra 804

Bron De Telegraaf

'Ajax ziet na binnenhalen Mikautadze rechtsbuiten met diepgang als prioriteit'

door Bart Veenstra 804

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze lijkt niet de laatste zomeraanwinst van Ajax te worden, zo blijkt dinsdagochtend in De Telegraaf. De Georgische spits zou volgens de laatste berichten dinsdag medisch gekeurd gaan worden, al is men in Amsterdam nog altijd niet klaar op de transfermarkt. Ajax wil namelijk ook nog een rechtsbuiten met diepgang aantrekken, zo wordt geschreven.

'Na het binnenhalen van Mikautadze heeft een rechtsbuiten met diepgang prioriteit bij directeur voetbalzaken Sven Mislintat', schrijft De Telegraaf. De krant voegt eraan toe dat Mislintat voor de vervanger van Mohammed Kudus nog een potje van ongeveer vijftien miljoen euro heeft. Kudus vertrok afgelopen zondag voor minimaal 43 miljoen euro naar West Ham United en afgaande op de teksten in De Telegraaf lijkt Mikautadze dus niet de directe opvolger van Kudus te zijn.

Transfer Mikautadze is bijna rond

Bij De Telegraaf gaat men overigens niet in op namen omtrent de mogelijke nieuwe rechtsbuiten. Wel is het zeker dat de komst van Mikautadze bijna rond is. De Georgiër, die geboren en opgegroeid is in Frankrijk, heeft met Ajax al een mondeling akkoord bereikt over een meerjarige verbintenis. Dinsdag wordt hij medisch gekeurd en donderdag is hij te gast bij het duel tussen Ajax en Ludogorets Razgrad, zo melden bronnen rondom Ajax aan De Telegraaf.

Een definitief akkoord tussen Ajax en FC Metz, de club waar Mikautadze nu nog speelt, is er nog niet. Ajax deed een bod van vijftien miljoen euro vast en maximaal vijf miljoen euro aan bonussen. FC Metz deed een tegenvoorstel: zeventien miljoen euro vast en drie miljoen euro aan bonussen. 'Daar wordt nu nog over gesproken', aldus de krant.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.