Ajax bevestigt overgang Kudus naar West Ham United; Amsterdammers ontvangen ruim 43 miljoen euro

door Brent Tomassen 509

Bron AFC Ajax

Ajax bevestigt overgang Kudus naar West Ham United; Amsterdammers ontvangen ruim 43 miljoen euro

door Brent Tomassen 509

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus is definitief speler van West Ham United, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De Amsterdammers ontvangen een bedrag van ruim 43 miljoen euro voor de Ghanees. Dit kan middels variabelen nog oplopen tot ruim 46 miljoen euro.

Beide clubs maken geen melding van de duur van het contract dat Kudus in Engeland heeft getekend, maar naar verluidt ligt de middenvelder annex aanvaller tot medio 2028 vast bij The Hammers. Kudus kwam in 2020 naar Ajax, dat hem overnam van het Deense FC Nordsjaelland. In Amsterdamse dienst scoorde hij 27 keer in 87 wedstrijden en gaf daarnaast twaalf assists.

Kudus: 'Ik heb van dit moment gedroomd'

Op de website van West Ham United vertelt Kudus dat zijn droom om in de Premier League te kunnen spelen is uitgekomen. 'Ik droom ervan om in een competitie als deze te spelen sinds ik een kind was. Ik heb van dit moment gedroomd en ik ben zo blij om hier te zijn. Maar hier stopt het niet, ik wil doorgaan. Ik doe mijn best om de fans te vermaken, omdat ik denk dat dat is waar voetbal om draait. Ik ben hier gewoon om mijn best te doen en het team te helpen. Ik ben echt blij om hier te zijn. Ik kan niet wachten om te beginnen.'

Ook trainer David Moyes reageert verheugd op de komst van de 23-jarige. 'Ik ben blij dat we Mohammed naar West Ham United hebben kunnen halen. Hij is een geweldig jong talent, dat voor Ajax al op het allerhoogste niveau heeft geschitterd in de Champions League en op 23-jarige leeftijd ruim honderdvijftig seniorenoptredens maakte. Het was dus geen verrassing dat zoveel topclubs dit seizoen achter hem aan zaten deze zomer.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.