[Update V] 'Kudus heeft contract ondertekend, aankondiging volgt spoedig'

door Gino Haverkamp 1514

[Update V] 'Kudus heeft contract ondertekend, aankondiging volgt spoedig'

door Gino Haverkamp 1514

Laatst geüpdatet

Tim Steidten, directeur voetbalzaken van West Ham United, is in Bulgarije om de transfer van Mohammed Kudus af te ronden, zo meldt Sky Sports vrijdagochtend. De club uit Londen is al langere tijd bezig om de Ghanees binnen te halen en een transfer lijkt erg dichtbij.

Zodra er een akkoord komt tussen beide clubs vliegt Kudus samen met Steidten naar Londen om zijn medische testen te ondergaan alvorens hij een handtekening zet onder een vijfjarig contract. Daarnaast zit er naar verluidt ook een optie in de verbintenis voor een extra seizoen. Alle partijen zijn vastberaden om deze transfer zo spoedig mogelijk af te ronden, maar er is nog werk te verrichten volgens Sky Sports.

Eerder deze week meldde The Athletic dat West Ham United een bod had uitgebracht van 41,5 miljoen euro plus drie miljoen euro aan bonussen. De verwachting was dat dit bod geaccepteerd zou worden door de Amsterdamse club. Daarnaast hebben de Amsterdammers ook een doorverkooppercentage van tien procent bedongen in de deal. 'Het voorstel zal naar verwachting aanvaard worden door hun Eredivisie-collega's', zo werd er geschreven. Eerder deze zomer bereikte Ajax al een principeakkoord met Brighton & Hove Albion voor een transfer van Kudus, maar de Ghanees kwam niet tot een persoonlijk akkoord met de Premier League-club.

Kudus erkent gesprekken met West Ham United

Na afloop van de wedstrijd tussen Ludogorets en Ajax erkende Kudus de gesprekken met West Ham United. 'Ik heb met West Ham United gesproken. Ajax weet ervan. Ik wacht nu op een akkoord tussen de clubs', zei de middenvelder annex aanvaller. Hij heeft de droom om te spelen in de Premier League en hij lijkt zijn droom te kunnen waarmaken. 'Als de gelegenheid zich dan voordoet, waarom niet?'

Update - 11.25 uur (vrijdag 25 augustus) - 'Laatste details worden afgerond voor transfer Kudus'

De laatste details voor de transfer van Kudus naar West Ham United worden op dit moment afgerond, zo meldt Fabrizio Romano via X. De Ghanees is hard op weg naar de club uit Londen en de transfer wordt op korte termijn afgerond. Alleen de laatste details kunnen een eventuele overgang nog in de weg zitten, maar witte rook lijkt dichtbij. Kudus werd in de zomer van 2020 door Ajax overgenomen van FC Nordsjælland voor negen miljoen euro en na drie seizoenen zit zijn avontuur in Amsterdam erop. Hij gaat een vijfjarig contract tekenen bij West Ham United met een optie voor een zesde seizoen.

Update II - 14.45 uur (vrijdag 25 augustus) - Romano noemt transfer Kudus naar West Ham United 'here we go'

De transfer van Mohammed Kudus naar West Ham United is helemaal rond, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagmiddag via X. De club uit Londen betaalt 45 miljoen euro inclusief bonussen en de Amsterdamse club heeft ook een doorverkooppercentage bedongen in de deal volgens de Italiaan. De Ghanees gaat een vijfjarig contract tekenen bij West Ham United en hij zal op zaterdag zijn medische testen ondergaan. De bedoeling is dat de contracten binnen 48 uur getekend zullen worden.

Update III - 21.15 uur (zaterdag 26 augustus) - Moyes: 'Kudus zaterdag medisch gekeurd bij West Ham United'

Mohammed Kudus is zaterdag medisch gekeurd bij West Ham United, zo meldt Voetbal International op basis van uitspraken van West Ham-trainer David Moyes na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Brighton and Hove Albion. Hoe de keuring gegaan is, wist Moyes zelf nog niet. Naar eigen zeggen zat de Schotse oefenmeester volledig met zijn hoofd bij de wedstrijd. Een officiële aankondiging van de overgang van de Ghanees lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Update IV - 10.00 uur (zondag 27 augustus) - 'Kudus doorstaat medische keuring, transfer volledig rond'

Mohammed Kudus is speler van West Ham United, zo maakt Fabrizio Romano wereldkundig via X. De Ghanees heeft de medische keuring met succes afgerond en tekent zondag een contract dat hem tot de zomer van 2028 in Londen houdt. Dat contract heeft hij reeds ondertekend, zo meldt The Athletic. In zijn contract komt een optie op nog een jaar. West Ham United betaalt naar verluidt zo'n 45 miljoen euro voor Kudus.

Update V - 15.55 uur (zondag 27 augustus) - 'Kudus heeft contract ondertekend, aankondiging volgt spoedig'

Mohammed Kudus heeft zondag, nadat hij de medische keuring met succes heeft doorlopen, zijn handtekening gezet onder een contract bij West Ham United. The Athletic meldt dat. Dat contract houdt hem tot de zomer van 2028 bij de club. Er zit een optie voor een extra seizoen bij. De verwachting is dat hij zondagavond of maandag gepresenteerd wordt.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.