Kieft over vertrek Kudus: 'Als Ajax tussen 45 en 50 miljoen ontvangt, is iedereen blij'

door NielsOpdam 38

Bron De Telegraaf

Kieft over vertrek Kudus: 'Als Ajax tussen 45 en 50 miljoen ontvangt, is iedereen blij'

door NielsOpdam 38

Bron De Telegraaf

Wim Kieft denkt dat iedereen blij is als Ajax rond de vijftig miljoen euro ontvangt voor Mohammed Kudus, zo schrijft de oud-spits in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. De Ghanees speelde donderdagavond naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd in het Ajax-shirt.

'Mohammed Kudus is op weg naar West Ham United. Als Ajax daarvoor een bedrag incasseert tussen de 45 en 50 miljoen euro, is iedereen blij', begint de oud-topspits zijn column over de Ajacied. Voormalig Ajax-directeur Marc Overmars haalde Kudus drie jaar geleden voor minder dan tien miljoen euro naar Amsterdam. 'Financieel een lucratieve deal, maar sportief heeft hij met zijn kwaliteiten te weinig laten zien.'

De Ghanees scoorde donderdagavond drie doelpunten tegen Ludogorets Razgrad, maar dat vindt Kieft niet zo bijzonder. 'Drie goals tegen Ludogorets, de nummer acht van Bulgarije, zegt niet zoveel. In grote wedstrijden is hij niet iemand geweest die het verschil maakte met doelpunten of het elftal op sleeptouw nam', besluit de oud-Ajacied zijn verhaal over Kudus.

'Verstandig van Steijn om aantal aankopen op de bank te zetten'

Tegen Ludogorets zat Branco van den Boomen op de bank bij Ajax. Hij werd op het middenveld vervangen door Kenneth Taylor en dat viel Kieft eveneens op. 'Verstandig overigens van trainer Maurice Steijn om in Bulgarije een aantal aankopen op de bank te zetten en terug te vallen op enkele zekerheidjes van de vorige seizoenen.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.