De Mos zag Gorter goed keepen: 'Heb het gevoel dat er bij hem een doorbraak is'

door NielsOpdam 44

Bron Kick-off Podcast

De Mos zag Gorter goed keepen: 'Heb het gevoel dat er bij hem een doorbraak is'

door NielsOpdam 44

Bron Kick-off Podcast

Aad de Mos denkt dat Jay Gorter na zijn wedstrijd tegen Ludogorets zijn doorbraak heeft beleefd, zo vertelt de oud-trainer van Ajax in de Kick-off Podcast. De Mos vond Gorter goed keepen tegen de Bulgaren, maar Valentijn Driessen vindt de doelman te onrustig.

Vorig jaar keepte Gorter een ongelukkige wedstrijd in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Hierna werd de doelman niet meer opgesteld door Alfred Schreuder. De Mos vindt dat een keeper de tijd moet krijgen. 'Soms zijn er momenten in een carrière dat er in één keer een doorbraak is. Ik heb het gevoel dat dat bij hem nu zo is. Dat de meningen ineens omslaan naar de positieve kant, dat het goede van hem nu belicht gaat worden en dat hij vertrouwen gaat krijgen. Het kan wel zo zijn dat hij nooit meer het hok uitgaat', vertelt De Mos over Gorter.

Driessen is het niet helemaal eens met de voormalig trainer van Ajax en PSV. 'Gorter heeft één goede redding tegen de nummer acht van Bulgarije, dus nu moeten we allemaal achter Gorter aanlopen?', vraagt de chef voetbal van De Telegraaf zich af. 'Tegen Excelsior geeft hij Jakov Medic een bal, die hij nooit mag geven. Het is gewoon onrustig in de goal. Ik vind hem onrustig en ik vind hem geen zekerheid uitstralen.'

'Vos is op die positie beter dan Tahirovic'

Mike Verweij wil in dezelfde podcast nog iets kwijt over Silvano Vos en Benjamin Tahirovic. 'Vos is op die positie gewoon beter (dan Tahirovic, red.), maar hij wordt nu in Jong Ajax als nummer drie gebruikt. Hij zou ineens geen nummer zes meer zijn, maar alleen nog maar een nummer acht', vertelt de Ajax-watcher over het talent. Vos werd donderdag aan Atlético Madrid gelinkt en Verweij 'zou zich veel zorgen gaan maken'. 'Ik vind dat je zulke grote talenten iets anders moet behandelen dan Silvano Vos.' Overigens kan Tahirovic Verweij wel bekoren. 'Maar dat was bij Branco van den Boomen in de voorbereiding ook...'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.