'Ajax hoopt in resterende dagen van transferperiode nog op buitenkans'

door Roemer Smid 266

Bron Voetbal International

'Ajax hoopt in resterende dagen van transferperiode nog op buitenkans'

door Roemer Smid 266

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax loert na de komst van Georges Mikautadze nog op een buitenkans, zo schrijft Voetbal International . Dit heeft onder meer te maken met eventuele uitgaande transfers. Zo is de kans aanwezig dat Davy Klaassen, Francisco Conceição en Christian Rasmussen deze transferperiode het rood en wit inruilen voor een andere kleur.

Het is de bedoeling dat Mikautadze dinsdag gekeurd wordt in Amsterdam. De Georgische aanvaller komt voor circa zestien miljoen euro over van het Franse Metz. Met die versterking leek het team van Ajax compleet. Toch is Ajax nog op zoek naar een buitenkans op de transfermarkt. Dit komt omdat Klaassen, Conceição en Rasmussen niet zeker zijn van speelminuten onder Maurice Steijn en daarom een vertrek bespreekbaar is.

Klaassen speelde in de voorbereiding vaker niet dan wel en werd de afgelopen weken in verband gebracht met meerdere clubs. Zo worden onder meer Olympique Lyon, Besiktas en Valencia als eventuele vervolgclubs van de bewegelijke middenvelder gezien. Klaassen is inmiddels dertig en lijkt niet meer te zitten wachten op een rol als twaalfde man. Ondanks de geruchten heeft de speler zelf nog geen vertrekwens kenbaar gemaakt bij de clubleiding.

Toekomst Conceição en Rasmussen onzeker 

Voor Conceição lijkt de kans op speeltijd ook klein. De kleine dribbelaar kwam in de voorbereiding weinig aan spelen toe, terwijl hij in de Eredivisie en in de play-offs van de Europa League helemaal nog niet in actie kwam. FC Porto is naar verluidt geïnteresseerd in de diensten van de Portugees. Voor Christian Rasmussen, die in de voorbereiding redelijk wat minuten kreeg, is een verhuur bespreekbaar.

Met de komst van Mikautadze lijkt het vertrek van Kudus te worden opgevangen. Toch liet Steijn na de gewonnen wedstrijd tegen Loedogorets weten dat hij naast een vervanger van Kudus stiekem ook op andere versterkingen hoopt: 'Ik vind één of twee posities nog wat dun bezet. Op het middenveld moet niet te veel gebeuren. Hetzelfde geldt eigenlijk achterin.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.