AD verwacht nog meerdere vertrekkende spelers bij Ajax in slotfase transferperiode

door Bart Veenstra 132

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht nog meerdere vertrekkende spelers bij Ajax in slotfase transferperiode

door Bart Veenstra 132

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax ziet in de resterende dagen van de zomerse transferperiode mogelijk nog enkele spelers vertrekken. Met name in de verdediging worden nog wat vertrekkende spelers verwacht, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant weet dat Ajax numeriek op dit moment tien opties heeft in de achterhoede. Centrumverdediger Ahmetcan Kaplan staat klaarblijkelijk nog maanden aan de kant met een knieblessure, terwijl Jorge Sánchez op het punt van een verhuurtransfer naar FC Porto staat. Na het aantrekken van Gastón Ávila heeft Ajax drie linksbacks. Volgens het Algemeen Dagblad bestaat er voor zowel Owen Wijndal als Anass Salah-Eddine 'sluimerende interesse'. 'Omdat Ajax nog steeds hoopt Wijndal op het niveau van zijn tijd bij AZ te krijgen, is een (tijdelijk) vertrek van Salah-Eddine aannemelijker.'

Conceição en Rasmussen vertrekken mogelijk bij Ajax

Ook Francisco Conceição en Christian Rasmussen komen in aanmerking voor een afscheid. Of zij hun geluk elders mogen beproeven, hangt af van de eventuele komst van Georges Mikautadze. Voor Conceição is het zo dat hij bij FC Porto herenigd kan worden met zijn vader en trainer Sergio.

Voor Kian Fitz-Jim geldt dat hij, als hij zijn contract (loopt nu af in de zomer van 2024) verlengt, sowieso verhuurd mag worden. Voor hem zou Excelsior in de markt zijn. 'Ook met beloften Tristan Gooijer en Gabriel Misehouy is Ajax in gesprek om hun in 2024 aflopende contract open te breken en te verlengen', aldus de krant.

Tot slot vertrekt ook Davy Klaassen mogelijk bij Ajax. De ervaren middenvelder weet dat hij op dit moment niet de eerste keuze is en dus behoort een vertrek tot de mogelijkheden. Het Franse Olympique Lyon heeft interesse en als Klaassen zou willen, staat Ajax hem een vertrek niet in de weg. 'Tot op heden heeft hij echter geen vertrekwens kenbaar gemaakt bij de clubleiding', aldus de krant. De transfermarkt is nog tot en met vrijdag 1 september geopend.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.