'Fitz-Jim kan op huurbasis overstap van Ajax naar Excelsior maken'

door Jesse ter Haar 207

Bron Voetbal International

'Fitz-Jim kan op huurbasis overstap van Ajax naar Excelsior maken'

door Jesse ter Haar 207

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kian Fitz-Jim kan Ajax tijdelijk gaan verlaten, zo meldt Voetbal International vrijdagavond. De middenvelder van Jong Ajax staat in de belangstelling van Excelsior, de huidige nummer zes van de Eredivisie. 'De verwachting is dat een verhuurperiode gepaard zal gaan met een verlenging daarvan', valt te lezen.

Desgevraagd wilde Fitz-Jim na afloop van SC Cambuur - Ajax de belangstelling van Excelsior niet bevestigen. Wel liet hij duidelijk blijken open te staan voor een tijdelijk vertrek uit Amsterdam. Niet omdat hij de club graag wil verlaten, maar omdat hij zich wil blijven ontwikkelen. 'Ik ben Amsterdammer, heb het heel goed naar mijn zin bij Ajax, maar in de Eerste Divisie heb ik niet heel veel meer te leren', sprak het twintigjarige talent.

Het contract van de Ajacied loopt na dit seizoen af en lijkt op korte termijn niet op veel speeltijd in Ajax 1 te hoeven rekenen. Hij is de droom van het spelen in de hoofdmacht nog niet verloren, maar is wél realistisch. 'Uiteindelijk wil ik bij Ajax de stap naar het eerste maken, maar daar is nu veel concurrentie. Dan zou een verhuur een goed idee kunnen zijn, als de club het daar ook mee eens is.'

Fitz-Jim maakte in de zomer van 2019 de overstap van AZ naar Ajax. Sindsdien speelde hij vier wedstrijden in Ajax 1, maar werkte hij zijn wedstrijden met name af in Jong Ajax. In de afgelopen jaren speelde hij een totaal van 87 wedstrijden namens de beloftenploeg. Tijdens het huidige seizoen hoopt hij dus ervaring te gaan opdoen op het hoogste niveau.

Fitz-Jim kan Ünüvar en Baas volgen

De rechtspoot zou de derde Ajacied zijn die tijdens de zomerse transferperiode wordt verhuurd door de club. Eerder vertrokken Naci Ünüvar en Youri Baas al tijdelijk bij de club om ervaring in de Eredivisie op te doen. Eerstgenoemde maakte de overstap naar FC Twente, terwijl Baas zijn wedstrijden in dienst van NEC afwerkt.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.