Ajax voorbereiding op nieuwe seizoen begonnen met veel aflopende contracten

door Bart Veenstra 208

Bron Ajax Showtime

Ajax voorbereiding op nieuwe seizoen begonnen met veel aflopende contracten

door Bart Veenstra 208

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat en Klaas-Jan Huntelaar staan voor enkele drukke weken dan wel maanden. De transferperiode begint inmiddels goed op stoom te komen, al is dat niet het enige wat de beleidsbepalers van de Amsterdamse club bezig zal houden. Meerdere contracten bij Ajax lopen in de zomer van 2024 af en dus is er nog meer werk aan de winkel.

Na afloop van het vorige seizoen liepen bij het eerste elftal de contracten af van Maarten Stekelenburg, Florian Grillitsch en Lorenzo Lucca. Stekelenburg heeft zoals bekend zijn carrière beëindigd, terwijl Grillitsch transfervrij terugkeerde naar TSG Hoffenheim. Ajax had nog wel de mogelijkheid om het contract van de Oostenrijkse middenvelder met twee jaar te verlengen, maar besloot die optie niet te lichten. Lucca werd gehuurd van Pisa SC en Ajax besloot eerder de optie tot koop in het huurcontract niet te lichten.

Daarnaast lopen er op dit moment van vijf spelers contracten af in de zomer van 2024. De eerste van die vijf betreft Remko Pasveer. Over hem hoeft Ajax zich vooralsnog geen zorgen te maken. De doelman verlengde onlangs zijn aflopende contract met een jaar en Ajax zal komend seizoen - zoals het eerder ook deed met Maarten Stekelenburg - per seizoen bekijken of men nog een seizoen verdergaat.

Bovendien lopen de contracten van Davy Klaasen, Kik Pierie, Kian Fitz-Jim en Dusan Tadić af in de zomer van 2024. Wat betreft Klaassen valt er op dit moment niets te melden. Op dit moment zijn de speler en club (nog) niet met elkaar in gesprek. Volgens enkele Servische bronnen zou er voor Tadić interesse zijn vanuit Saudi-Arabië, Italië en de Verenigde Staten. Of het van een vertrek van de aanvoerder komt, is nog maar de vraag. Het is geen geheim dat de Serviër enorm van Ajax houdt en niet zomaar zal vertrekken.

Wat betreft Pierie en Fitz-Jim lijkt een (tijdelijk) vertrek niet uitgesloten. Pierie speelde de afgelopen seizoenen al op huurbasis bij respectievelijk FC Twente en Excelsior en mogelijk maakt hij deze zomer de overstap naar het geïnteresseerde sc Heerenveen. Fitz-Jim gaf in een eerder interview nog aan dat een verhuur tot de opties behoort voor het komende seizoen, al zal hij vermoedelijk eerst 'gewoon' het trainingskamp in Duitsland (later deze maand) gaan meemaken.

Aflopende contracten Ajax 1:

Remko Pasveer
Kik Pierie
Davy Klaassen
Kian Fitz-Jim
Dusan Tadić

Contracten Jong Ajax

Bij Jong Ajax liepen na het afgelopen seizoen de contracten af van Joey Roggeveen, Sontje Hansen en Patrickson Delgado. Roggeveen heeft inmiddels een contract getekend bij FC Den Bosch, terwijl Hansen overstapte naar NEC. Delgado werd voor anderhalf jaar gehuurd van CSD Independiente del Valle, maar Ajax heeft besloten hem niet definitief over te nemen. Zodoende is de middenvelder teruggekeerd naar zijn club in Ecuador.

In de zomer van 2024 lopen er bij Jong Ajax meerdere contracten af. Het gaat om de contracten van Max de Waal, Donny Warmerdam, Ar'Jany Martha, Gabriël Misehouy, Tristan Gooijer, Tom de Graaff, Silvano Vos, Sten Kremers, Stanis Idumbo Muzambo, Diyae Jermoumi, Mateja Milovanovic, Yoram Boerhout, David Kalokoh en Oualid Agougil. Wat betreft de meeste spelers kan of mag er niets gezegd worden over hun contractsituatie.

Van enkele spelers is er wel meer bekend. Zo nadert Vos, die als controlerende middenvelder op de deur klopt bij het eerste elftal, een contractverlenging. De Graaff, die in het afgelopen seizoen 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie mocht keepen, heeft een voorstel voor een contractverlenging in beraad. Ajax ziet in dat de talentvolle doelman het goed heeft gedaan in het afgelopen seizoen en de Amsterdamse club heeft dan ook veel vertrouwen in de goalie. Verder zijn er ook drie spelers bij Jong Ajax die het seizoen zonder profcontract beginnen. Het gaat om Nassef Chourak, Rida Chahid en Neal Viereck.

Aflopende contracten bij Jong Ajax:

Donny Warmerdam
Ar'Jany Martha
Gabriël Misehouy
Tristan Gooijer
Tom de Graaff
Silvano Vos
Sten Kremers
Stanis Idumbo Muzambo
Diyae Jermoumi
Mateja Milovanovic
Yoram Boerhout
Max de Waal
David Kalokoh
Oualid Agougil

Spelers zonder contract bij Jong Ajax:

Nassef Chourak
Rida Chahid
Neal Viereck

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.