'SC Heerenveen ziet in Pierie mogelijke aanwinst voor komend seizoen'

door Jesse ter Haar 51

Bron Leeuwarder Courant

'SC Heerenveen ziet in Pierie mogelijke aanwinst voor komend seizoen'

door Jesse ter Haar 51

Bron Leeuwarder Courant

Laatst geüpdatet

Kik Pierie kan rekenen op belangstelling van sc Heerenveen, zo schrijft de Leeuwarder Courant op maandagavond. De voormalig werkgever van de verdediger ziet in Feyenoord-verdediger Ramon Hendriks echter een tweede kandidaat.

Over enige toenadering van sc Heerenveen wordt dan ook nog geen melding gemaakt. Duidelijk is dat de club uit Friesland op zoek is naar een linksbenige verdediger die zowel centraal in de verdediging als op linksback uit de voeten kan. Pierie is in de eerste plaats een centrumverdediger, maar heeft in het verleden meermaals laten zien ook als linkerverdediger uit de voeten te kunnen.

De 22-jarige mandekker heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024. Al sinds de zomer van 2019 staat hij onder contract in Amsterdam, maar hij wist er nog geen successen te beleven. Pierie wacht zelfs nog altijd op zijn officiële debuut in Ajax 1. In zijn eerste seizoen bij Ajax kwam hij direct in Jong Ajax terecht, waar hij 22 maal in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie.

Het seizoen daarop werd hij voor twee jaar verhuurd aan FC Twente, de club waarbij hij Eredivisie-ervaring kon opdoen. Hierna volgde een halfjaar bij Ajax, maar opnieuw kwam Pierie niet verder dan speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens het laatste halfjaar speelde hij op huurbasis bij Excelsior en inmiddels is hij dus weer verplicht om zich in Amsterdam te melden. Hoe lang Pierie nog speler van Ajax zal zijn, is vooralsnog onbekend. Recent liet de verdediger weten zelf ook nog niet duidelijk te hebben wat er te wachten staat.

Blessuregevoeligheid Pierie

Dat de carrière van Pierie nog niet geheel van de grond komt, heeft voor een flink deel te maken met zijn blessuregevoeligheid. Sinds zijn komst naar Ajax in 2019 lag hij er vijfmaal een maand of langer uit wegens uiteenlopende blessures. Zijn meest serieuze kwetsuur liep hij - als huurling van FC Twente - op in het seizoen 2021/2022. Problemen met zijn rug hielden hem maar liefst 229 dagen aan de kant. Het zorgde ervoor dat hij dat seizoen 27 wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.