Fitz-Jim op de weg terug van blessure; speler hoopt trainingskamp te halen

door Bart Veenstra 133

Bron Ajax Showtime

Fitz-Jim op de weg terug van blessure; speler hoopt trainingskamp te halen

door Bart Veenstra 133

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Kian Fitz-Jim is op de weg terug van een enkelblessure die hem in de laatste weken van het afgelopen seizoen aan de kant hield. De talentvolle middenvelder liep op de training van woensdag 19 april een blessure aan zijn enkel op. Fitz-Jim werd vervolgens begin mei geopereerd aan zijn rechterenkel.

Inmiddels revalideert hij weer op het veld en hoopt hij erbij te zijn als Ajax op 24 juli op trainingskamp gaat naar Duitsland. Het herstel van Fitz-Jim verloopt dan ook voorspoedig. De middenvelder heeft nog geen tegenslag gehad in zijn revalidatie en als alles meezit zou hij een aantal weken voor het trainingskamp (24 juli) aan kunnen sluiten bij het team.

Ajax begint op 29 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Fitz-Jim zal de start van deze voorbereiding normaal gesproken nog iets te vroeg komen. In het afgelopen seizoen kwam Fitz-Jim vier keer in actie voor het eerste elftal van Ajax. Dat deed hij tweemaal in de Eredivisie en twee keer in het toernooi om de KNVB Beker. De meeste wedstrijden speelde hij vorig seizoen voor Jong Ajax. Dertig keer stond hij in de basis in het belofteteam van de Amsterdamse club. In de Keuken Kampeion Divisie was hij goed voor drie goals en zes assists.

Fitz-Jim blijft het liefst bij Ajax

Vlak voordat Fitz-Jim geblesseerd raakte sprak hij in een interview met de NOS uit dat hij toe is aan de volgende stap in zijn carrière. Het woord 'verhuur' wilde hij toen niet in de mond nemen. 'Maar meer minuten in de Eredivisie zou ideaal zijn', zei hij destijds. Fitz-Jim hoopt zijn minuten vooral bij Ajax te gaan maken. 'Het liefst blijf ik bij Ajax. Maar als ik deze zomer verhuurd word, dan is dat het', aldus Fitz-Jim, die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2024.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.