Ajax gaat in de voorbereiding alleen op trainingskamp naar Duitsland

door Bart Veenstra 322

Bron Ajax Showtime

Ajax gaat in de voorbereiding alleen op trainingskamp naar Duitsland

door Bart Veenstra 322

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax gaat in de komende voorbereiding op het seizoen alleen op trainingskamp naar Duitsland, zo blijkt uit navraag door Ajax Showtime. De Amsterdamse club ging in de afgelopen jaren ook geregeld op trainingskamp naar De Lutte in Overijssel, maar die locatie slaat men dit jaar over.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor Ajax op donderdag 29 juni. Dit zal de club 'gewoon' doen op Sportpark de Toekomst. Een kleine maand later, op maandag 24 juli, gaat Ajax op trainingskamp naar Duitsland. Men verblijft dan tot en met zaterdag 29 juli in Herzogenaurach op de adidas World of Sports campus.

Op dit complex bereidt het nationale Duitse elftal zich altijd voor op de wedstrijden en eindtoernooien. Ook richting het EK van 2024 zal Die Mannschaft daar zijn kamp opslaan. In de zomer van vorig jaar bereidde de Engelse topclub Arsenal zich op het Adidas-complex voor op het afgelopen seizoen. Qua sportfaciliteiten wordt dit complex als 'het beste van het beste' gezien.

Ajax ging in de afgelopen seizoenen vaak twee keer op trainingskamp. Aan het begin van de voorbereiding vond vaak een trainingskamp in De Lutte plaats, waarna men later in de voorbereiding op trainingskamp in Oostenrijk ging. Dat is dit seizoen anders: men gaat alleen naar Duitsland op trainingskamp. Een jaar geleden zou toenmalig Ajax-trainer Alfred Schreuder hebben aangegeven niet tevreden te zijn met de velden tijdens het trainingskamp in Oostenrijk.

Ajax bezig met oefentegenstanders

Richting de start van het seizoen zal Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen logischerwijs enkele oefenwedstrijden spelen. Op dit moment is men in Amsterdam nog druk bezig om oefenwedstrijden vast te leggen, al zijn namen van de oefentegenstanders nog niet bekend. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen zal plaatsvinden in het weekend van 12/13 augustus. Dan begint voor Ajax de jacht op het heroveren van de landstitel.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.