'Schreuder was niet tevreden met velden tijdens trainingskamp in Oostenrijk'

door Bart Veenstra 65

Bron Algemeen Dagblad

'Schreuder was niet tevreden met velden tijdens trainingskamp in Oostenrijk'

door Bart Veenstra 65

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax gaat vermoedelijk mede dankzij voormalig trainer Alfred Schreuder in de komende zomer niet op trainingskamp naar Oostenrijk. Vorig jaar was de toenmalig Ajax-trainer met de Amsterdamse club op trainingskamp in Bramberg am Wildkogel en in die periode vielen de velden tegen bij Schreuder.

In de podcast van het Algemeen Dagblad geeft Ajax-watcher Johan Inan tekst en uitleg. 'Ajax ging de laatste jaren naar Oostenrijk en de laatste keer was dat met Alfred Schreuder. Hem stond één ding heel erg tegen en dat was dat de velden niet goed verzorgd waren. Er zaten wat groeven in en op bepaalde plekken groeide wat minder gras. Hij zei destijds off the record al: één ding weet ik wel, we gaan hier volgend jaar niet meer naartoe.'

'Bij Ajax zijn ze er al veel langer mee bezig'

De planning voor de voorbereiding op een nieuwe seizoen begint al vroeg, zo legt Inan vervolgens uit. 'Helemaal als je op trainingskamp wilt. Bij Ajax zijn ze er al veel langer mee bezig. Schreuder zei toen ook al dat Ajax dichterbij kan zitten en op betere velden kan trainen. Ze zijn gaan zoeken en door sponsor Adidas rolde dit er als optie uit. Een paar delegaties van Ajax zijn er meerdere malen geweest en het zag er heel goed uit. Dit is trouwens een job voor de teammanagers Jan Siemerink en Herman Pinkster. Zij zullen dit vermoedelijk ook aan Sven Mislintat hebben voorgelegd. En hij weet het: het is een hypermoderne locatie. We zullen zien of het een blijvertje wordt.'

Ajax belegt van maandag 24 tot en met vrijdag 29 juli een trainingskamp in Herzogenaurach op de Adidas World of Sports campus. Het Duitse nationale elftal maakt ook veel gebruik van dit sportcomplex, terwijl de Engelse koploper Arsenal vorig jaar hier ook een trainingskamp belegde in aanloop naar het lopende seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.