Ajax belegt deze zomer een trainingskamp in Duitsland

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax.nl

Ajax belegt deze zomer een trainingskamp in Duitsland

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax gaat zich in de komende zomer in Duitsland voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dat meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli verblijft de gehele Ajax-selectie in Herzogenaurach op de adidas World of Sports campus.

Adidas is sinds 2000 hoofd- en kledingsponsor van Ajax en zodoende brachten verschillende Ajax-delegaties al vaker een bezoek aan het hoofdkantoor en het sportcomplex in Duitsland. De selectie van Ajax belegt er nu voor het eerst een volledig trainingskamp, zo valt te lezen.

Op het internationale hoofdkantoor van Adidas is een state-of-the-art tranings- en verblijfscentrum aanwezig. Daar trainden en verbleven eerder al andere teams en topatleten, zo schrijft de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Zo bereidt het Duitse elftal zich altijd op dit complex voor op wedstrijden en eindtoernooien. Ook richting het EK 2024 - dat gehouden wordt in Duitsland - zal Die Mannschaft hun kamp hier opslaan. In de afgelopen zomer bereidde de Engelse topclub Arsenal zich op dit complex voor op het huidige seizoen. Qua sportfaciliteiten wordt dit complex als 'het beste van het beste' gezien.

Voorbereiding Ajax begint op 28 juni

Ajax zal vermoedelijk in een later stadium bekendmaken hoe de complete voorbereiding eruit komt te zien. Trainer John Heitinga liet onlangs weten dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen - vermoedelijk nog zonder de internationals - op 28 juni begint. In de afgelopen jaren begon Ajax met een trainingskamp in De Lutte. Het is nog niet bekend of dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.

Het seizoen in de Eredivisie begint in het weekend van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus. Mogelijk begint Ajax al eerder officieel aan het seizoen vanwege een eventuele voorronde van de Champions League. Daarvoor zullen de Amsterdammers wel tweede moeten worden in de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.