Ajax begint op 29 juni aan voorbereiding op nieuwe seizoen

door Bart Veenstra 78

Bron Voetbal International

Ajax begint op 29 juni aan voorbereiding op nieuwe seizoen

door Bart Veenstra 78

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax begint op donderdag 29 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat meldt Voetbal International. Tot die datum zullen er bij de Amsterdamse club nog heel wat knopen doorgehakt moeten worden. Zo is het nog altijd onduidelijk wie volgend seizoen de trainer is in de hoofdstad.

Een jaar geleden vertrok Erik ten Hag bij Ajax en niet veel later werd Alfred Schreuder gepresenteerd als zijn opvolger. De nieuwe oefenmeester begon het seizoen geweldig met Ajax. De eerste zes competitiewedstrijden werden - veelal met hoge cijfers - gewonnen. Ook in de Champions League was de start uitstekend met een 4-0 zege op Rangers FC.

Nadat Ajax vervolgens onderuit ging tegen Liverpool en AZ kwam de klad erin. Een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1) en een keiharde nederlaag tegen Napoli (1-6) volgden. Daarna kwam Ajax in een neerwaartse spiraal terecht waar het lang niet wist uit te komen. Het ontslag van Schreuder in januari was dan ook onvermijdelijk.

Zijn opvolger - John Heitinga - begon met zeven competitiezeges op rij, maar zag Ajax onder zijn leiding ook geen enkele topper winnen in de Eredivisie. De nationale competitie werd afgesloten met een derde plaats, terwijl men in de Europa League kansloos werd uitgeschakeld door Union Berlin. De finale van de KNVB Beker werd na het nemen van strafschoppen verloren van PSV.

Wie is volgend seizoen de trainer van Ajax?

Of Heitinga ook komend seizoen de trainer van Ajax is, is lang geen zekerheid. In de afgelopen dagen worden meerdere trainers aan Ajax gelinkt. Zo worden ook de namen van Peter Bosz, Kasper Hjulmand en Kjetil Knutsen aan de Amsterdamse club gelinkt. In de komende periode zou Ajax hopen snel duidelijkheid te kunnen verschaffen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat Ajax op trainingskamp naar Duitsland. Daar zal het - van 24 tot en met 29 juli - een week trainen op het complex van Adidas. Vooralsnog zijn de oefentegenstanders voor Ajax richting het nieuwe seizoen nog niet bekendgemaakt.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.