'Ajax heeft Knutsen en Hjulmand in beeld als opties voor hoofdtrainerschap'

door Jesse ter Haar 568

Bron De Telegraaf

'Ajax heeft Knutsen en Hjulmand in beeld als opties voor hoofdtrainerschap'

door Jesse ter Haar 568

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Kjetil Knutsen en Kasper Hjulmand in beeld als opties om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van de club, zo schrijft De Telegraaf. Sven Mislintat heeft de keuze voor het te bewandelen pad nog niet gemaakt, maar zou terugkomen bij de Scandinavische coaches wanneer de club voor een buitenlander gaat.

Allereerst heeft de directeur voetbalzaken nog een beslissing te nemen over de toekomst van John Heitinga. Hij nam het gaandeweg het seizoen over van Alfred Schreuder, die wegens tegenvallende resultaten de laat uit werd gestuurd bij Ajax. Het is nu de bedoeling dat de club binnen 48 uur een definitieve beslissing neemt over de toekomst van het kind van de club. 'Formeel' is hij ook nog een optie om volgend seizoen de trainer van Ajax te zijn, maar die kans lijkt niet bijzonder groot.

Zodoende brengt Mislintat de opties in kaart en daarbij laat hij het buitenland niet buiten beschouwing. Hij houdt Scandinavië in de gaten en ziet daar Knutsen en Hjulmand als opties rondlopen. Knutsen is de hoofdtrainer van Bodø/Glimt. Hij staat in Noorwegen bekend als een 'extreem aanvallende trainer' en is bovendien verkozen tot trainer van het jaar in het land. Hjulmand is momenteel nog bondscoach van Denemarken, maar ook hij staat op het lijstje van Mislintat. De definitieve keuze over het te bewandelen pad moet door de clubleiding echter nog worden genomen.

Het is bij de krant bekend dat de zaakwaarnemer van Knutsen in de afgelopen twee weken in Nederland verbleef. Het is echter nog geheel zeker met welk doel, want de agent wil niets kwijt over zijn reden van bezoek. Zodoende laat hij zich dus ook niet uit over de vraag of hij in de afgelopen weken met Ajax-directeur Misilintat heeft gesproken. Knutsen is sinds januari 2018 als hoofdtrainer in dienst van Bodø/Glimt, waarmee hij niet lang geleden het AS Roma van José Mourinho met 6-1 van de mat veegde.

PSV aast op Bosz

Een andere naam die veel met Ajax in verband wordt gebracht, is Peter Bosz. Over enige interesse van de club in hem spreekt men bij de krant echter niet. Wel is de kans aanwezig dat Bosz de stap naar PSV zal gaan maken. Hij is één van de kandidaten om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen. PSV wil een nieuwe weg inslaan en na een avontuur met een buitenlander en twee onervaren Nederlandse trainers wil het nu een Nederlandse coach met ervaring aanstellen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.