Verweij verwacht dinsdag of woensdag duidelijkheid over positie Heitinga

door Jesse ter Haar 51

Bron De Telegraaf

Verweij verwacht dinsdag of woensdag duidelijkheid over positie Heitinga

door Jesse ter Haar 51

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij verwacht dat er dinsdag of woensdag duidelijkheid komt over de positie van John Heitinga. Hij ziet dat Sven Mislintat veel werk te doen heeft bij Ajax en het op de juiste manier invullen van de trainerspositie is daar een groot onderdeel van.

Na de wedstrijd van Ajax op bezoek bij FC Twente liet Heitinga weten dat hij tijdens de huidige week duidelijkheid verwacht. Op maandag was er al actie bij Ajax, maar dat ging om een inkomende transfer. Mislintat wist Branco van den Boomen te strikken en moet volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf doorpakken. De Duitser heeft volgens de krant in elke positie een aanwinst nodig, zeker ook nu het vertrek van Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Jurriën Timber op de loer ligt.

Het is vooralsnog dus de vraag of Heitinga volgend seizoen voor de groep staat in Amsterdam. Onder anderen Frank Rijkaard sprak onlangs zijn steun in de oud-speler van de club uit, maar dat geeft nog geen zekerheid. 'Als Mislintat er tegen de zin van de voetballers in wel voor kiest om afscheid van Heitinga te nemen, dan mag – zo vinden velen binnen Ajax – de interim-coach niet als enige voor de bus worden gegooid en zou dat ook niet zonder gevolgen mogen blijven voor Van der Sar en Hendriks', aldus Verweij.

Het viel de verslaggever op dat Heitinga maandag niet in beeld kwam bij de beklinking van de transfer van Van den Boomen. 'Terwijl het traditie is dat trainer en TD met een aanwinst poseren', zo wordt er geschreven. Verder ziet de Ajax-volger ook de optie om Peter Bosz aan te stellen als nieuwe trainer nog openliggen. Daarbij zou Edwin van der Sar wel 'over zijn schaduw heen moeten stappen'. Bij de krant ziet men in Bosz een trainer onder wiens vleugels Heitinga verdere stappen kan zetten in het trainersvak. 'Maar gezien de gesprekken die Mislintat en Hendriks reeds voeren, valt een buitenlandse coach ook niet uit te sluiten.'

Eerste indruk Mislintat

Tot slot vertelt Verweij over de eerste indruk die Mislintat achterlaat in Amsterdam. 'De eerste geluiden over de overuren draaiende Data-Duitser, die het langer binden van talentvolle jeugdspelers hoog op zijn agenda heeft staan en Kelvin de Lang strikte als hoofdscout, zijn positief. Mislintat maakte in de gesprekken met diverse zaakwaarnemers een gedreven indruk. Alleen zal hij in de praktijk moeten waarmaken of hij het Ajax-niveau aan kan. Goede deals sluiten voor Ajax is een andere sport dan scouten. Het moet blijken hoe bedreven hij daarin is.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.