Deense bond: 'Dik verdiend dat Hjulmand volgens Nederlandse media in trek is bij Ajax'

door Bart Veenstra 98

Bron Tipsbladet

Deense bond: 'Dik verdiend dat Hjulmand volgens Nederlandse media in trek is bij Ajax'

door Bart Veenstra 98

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

De Deense voetbalbond vindt het meer dan verdiend dat bondscoach Kasper Hjulmand in de Nederlandse media gelinkt wordt aan het trainerschap bij Ajax. De bondscoach van het nationale elftal van Denemarken werd dinsdag door De Telegraaf genoemd als mogelijke trainer van Ajax en volgens Tipsbladet is het realistisch dat de Amsterdammers serieuze interesse hebben.

Wel is het volgens het Deense medium afwachten of het bij interesse blijft of dat het uitdraait op serieuze onderhandelingen. Bij Ajax moet men binnen afzienbare tijd een keuze maken over het hoofdtrainerschap. John Heitinga werd in februari aangesteld als trainer van de club, maar in principe was (of is) het de bedoeling dat hij dit tot het einde van het afgelopen seizoen zou zijn.

Hoewel het nog niet uitgesloten is dat Heitinga ook volgend seizoen trainer van Ajax zal zijn, heeft het er veel van weg dat de club een trainer van buitenaf gaat strikken. Inmiddels worden er steeds meer trainers aan Ajax gelinkt. Zo valt de naam van Peter Bosz regelmatig en De Telegraaf schreef dinsdagavond dat ook Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt) en Hjulmand (bondscoach Denemarken) opties zijn voor Ajax.

Deense voetbalbond reageert op interesse Ajax in Hjulmand

Het contract van Hjulmand bij de Deense bond loopt nog dertien maanden - tot na de EK-finale in Duitsland - door. Zodoende zal het voor Ajax een lastig karwei (kunnen) worden om tot een overeenkomst te komen met de Deense voetbalbond. Peter Møller, de directeur van de Deense voetbalbond, reageert tegenover Tipsbladet op de genoemde interesse van Ajax in Hjulmand. 'Het is dik verdiend dat Kasper volgens de Nederlandse media in trek is bij Ajax. Wij hebben echter een overeenkomst met Hjulmand om het nationale team te kwalificeren voor een nieuwe eindronde. Daar richten wij ons nu op', zegt Møller.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.