'FC Twente hoopt donderdag mogelijke dader in beeld te hebben na racistisch bejegenen Brobbey'

door Timo Suur 21

Bron Algemeen Dagblad

'FC Twente hoopt donderdag mogelijke dader in beeld te hebben na racistisch bejegenen Brobbey'

door Timo Suur 21

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

FC Twente is bezig met een onderzoek omtrent het racistisch bejegenen van Ajax-speler Brian Brobbey. Na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax liep het uit de hand bij de spelersbus van de Amsterdamse club. De club uit Enschede is nu bezig om het voorval te onderzoeken.

Volgens het Algemeen Dagblad is FC Twente videobeelden aan het bekijken omtrent het incident na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. Ajax-speler Steven Berghuis sloeg na afloop van het duel een 'supporter'. Naar verluidt waren racistische woorden aan het adres van Brobbey hier de aanleiding van. Berghuis heeft van Ajax een boete gekregen en heeft zijn excuses aangeboden voor het voorval.

FC Twente hoopt donderdag te weten of ze een mogelijke dader in beeld hebben gebracht. Als het resultaat van de analyse bekend is, wil een woordvoerder van de club pas ingaan op mogelijke maatregelen vanuit de club, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De KNVB is nog aan het beraden of ze actie kunnen ondernemen tegen Berghuis vanwege zijn actie. 'Het is buiten het stadion gebeurd, maar het gaat dan wel weer over voetbal', vertelt een woordvoerder tegenover de ochtendkrant. De voetbalbond hoopt volgende week meer duidelijkheid te hebben, maar het incident wordt wel besproken binnen de bond, zo wordt gezegd.

Politie wil niet zeggen of er aangiftes zijn gedaan tegen Berghuis of de 'supporter'

De politie van Amsterdam en Oost-Nederland willen tegenover het Algemeen Dagblad niet zeggen of er aangiftes liggen tegen Berghuis of de 'supporter' in kwestie. De politie vertelt dat er nooit uitspraken worden gedaan over individuele zaken, zo vertelt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Op dit moment zegt de politie niet te weten wie de supporter is die Brobbey racistisch bejegend zou hebben. 'Het kan ook zijn dat die persoon helemaal niet in deze regio woont', aldus de woordvoerder.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.