'Berghuis haalde uit naar toeschouwer wegens racistische opmerking jegens Brobbey'

door Jesse ter Haar 297

Bron Tubantia

'Berghuis haalde uit naar toeschouwer wegens racistische opmerking jegens Brobbey'

door Jesse ter Haar 297

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis is zondag opgekomen voor Brian Brobbey, zo hoorde Tubantia van een aanwezige. De linkspoot deelde een klap uit in de richting van een toeschouwer, waarna de beelden al snel door verschillende media werden verspreid. Het motief van de voetballer: racistische opmerkingen jegens teamgenoot Brobbey.

Ajax ging zondag met 3-1 onderuit op bezoek bij FC Twente en dat zal het humeur van de Ajacieden al niet ten goede zijn gekomen. Na alle verplichtingen bij de pers vertrokken de spelers en de staf van Ajax richting de spelersbus, waarbij Berghuis het dus aan de stok kreeg met een persoon achter de dranghekken.

Verdere context was er in eerste instantie nog niet, tot nu. Racistische opmerkingen aan het adres van Brobbey zouden Berghuis hebben getriggerd tot zijn daden, zo meldt een anonieme getuige. Vanachter de dranghekken zou er 'kankerzwarte' naar de spits van Ajax zijn geroepen, waarna Berghuis geen seconde twijfelde en uithaalde naar de persoon in kwestie. Even daarvoor deelden de Ajacieden nog handtekeningen uit, waarbij ook toen al scheldwoorden te horen waren.

Berghuis sloeg mis

Overigens zou de routinier van Ajax de 'schreeuwer' niet hebben geraakt. De linkspoot raakte met zijn rechterhand een dranghek, waarna een beveiliger van Ajax hem naar de spelersbus begeleidde. In de tussentijd liet Berghuis zich nog verbaal uit richting de persoon die Brobbey racistisch zou hebben bejegend.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.