Ajax licht optie in contract Grillitsch niet; Oostenrijker vertrekt transfervrij

door Bart Veenstra 200

Bron Ajax Showtime

Ajax licht optie in contract Grillitsch niet; Oostenrijker vertrekt transfervrij

door Bart Veenstra 200

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het avontuur van Florian Grillitsch blijft (zo goed als) definitief beperkt tot één seizoen. De Oostenrijker, die een jaar geleden transfervrij overkwam van TSG Hoffenheim, beschikt over een aflopend contract in Amsterdam en dat contract zal niet verlengd worden.

In het contract van Grillitsch was een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen, maar de termijn om die optie te lichten is reeds verlopen. Zodoende zou Ajax - mocht het er toch voor kiezen om Grillitsch te willen behouden - opnieuw in onderhandeling moeten gaan met de speler en diens management. De kans dat dat zal gebeuren, lijkt klein. Ajax zou anders de optie om het contract van Grillitsch met twee jaar te verlengen wel hebben gelicht.

Bij Ajax kwam Grillitsch niet heel veel aan spelen toe. In de eerste seizoenshelft kwakkelde hij met zijn fitheid, terwijl zijn concurrenten - met name Edson Álvarez en Kenneth Taylor - zekerder waren van een basisplaats. Onder John Heitinga had Grillitsch enkele wedstrijden een basisplaats, al had dit ook deels te maken met schorsingen van onder meer Álvarez en Taylor.

Grillitsch heeft geen spijt van transfer naar Ajax

Onlangs werd Grillitsch nog gelinkt aan een mogelijke terug naar TSG Hoffenheim. Die club zou op dit moment werken aan een transfervrije terugkeer van de speler. Zelf liet de Oostenrijker onlangs nog weten geen spijt te hebben gehad van zijn transfer naar Ajax. 'Ajax was en is absoluut de juiste stap voor mij. Ik speel hier voor één van de grootste clubs ter wereld', zo zei hij. 'Ik ben hier een betere en vooral volwassener speler geworden. In het begin was het een nieuwe en geen gemakkelijke situatie voor mij, omdat ik in de voorgaande jaren altijd een basisspeler was. Maar ik heb ervan kunnen leren en ik kan veel meenemen naar de rest van mijn carrière.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.