'Grillitsch staat voor transfervrij vertrek bij Ajax; Hoffenheim zet in op terugkeer'

door Jesse ter Haar 108

Bron Twitter

'Grillitsch staat voor transfervrij vertrek bij Ajax; Hoffenheim zet in op terugkeer'

door Jesse ter Haar 108

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Florian Grillitsch gaat Ajax transfervrij verlaten, zo schrijft journalist Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport. De volgende bestemming voor de Oostenrijker lijkt eveneens al bekend, want TSG Hoffenheim zet in op een terugkeer van de middenvelder bij de club.

In de zomer van 2022 vertrok Grillitsch nog transfervrij bij de Bundesliga-club. Hij wilde een nieuw avontuur aangaan en vond dat avontuur in Amsterdam, bij Ajax. In september van hetzelfde jaar ondertekende hij de verbintenis bij de recordkampioen van Nederland, waarna hij de rest van het seizoen vastlag in Amsterdam. Omdat het bij een contract voor één seizoen bleef, vertrekt hij na één seizoen alweer.

Zodoende kan worden gesteld dat het nieuwe avontuur van Grillitsch geen daverend succes is geworden. Hij maakte in totaal nog tijdens achttien wedstrijden van Ajax speelminuten, maar een vaste basisspeler - laat staan sterkhouder - van de Amsterdamse club werd hij nooit. In de Eredivisie kwam Grillitsch uiteindelijk tot vier basisplaatsen. Een doelpunt wist de middenvelder overigens niet te maken voor Ajax en ook stelde hij geen enkele keer een medespeler direct in staat om te scoren.

Nu het einde van zijn tijd bij Ajax nabij is, staat Hoffenheim dus weer klaar om de oud-speler te verwelkomen. De eerste gesprekken tussen club en speler hebben plaatsgevonden, maar daar is nog geen akkoord uit voortgekomen. Wel behoort een transfer naar zijn oude club tot de opties. Verder komt ook de naam van 1. FC Köln voorbij, maar die club lijkt vooralsnog niet in de race om de handtekening van Grillitsch.

Doelen Grillitsch

Voor de middenvelder - zo liet hij onlangs zelf weten - is speeltijd het belangrijkst in de zoektocht naar een nieuwe club. Grillitsch kijkt niet met een negatief gevoel terug op zijn tijd bij Ajax, maar wil toch echt vaker binnen de lijnen staan. 'Het belangrijkste voor mij is dat ik vanaf de zomer regelmatig speel. Ik besef dat ik als voetballer pas gelukkig en tevreden ben als ik op het veld sta', liet hij weten.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.