Grillitsch kijkt naar volgend seizoen: 'Belangrijkste is dat ik regelmatig speel'

door Bart Veenstra 302

Bron Sport1

Grillitsch kijkt naar volgend seizoen: 'Belangrijkste is dat ik regelmatig speel'

door Bart Veenstra 302

Bron Sport1

Laatst geüpdatet

Florian Grillitsch laat veel opties open in de komende zomer. De Oostenrijker, die sinds de afgelopen zomer bij Ajax speelt, beschikt in Amsterdam over een aflopend contract en dus behoort een vertrek tot de opties. Ajax heeft de optie om het contract van Grillitsch met twee seizoenen te verlengen, maar de vraag is of dat nog gaat gebeuren.

Grillitsch was basisspeler van Ajax in de afgelopen vier wedstrijden, maar daarvoor zat de Oostenrijker vooral op de bank. Op dit moment zou Grillitsch na dit seizoen transfervrij kunnen vertrekken en om die reden ligt hij goed in de markt. Volgens het Duitse Sport1 zijn meerdere clubs uit de Bundesliga geïnteresseerd en zelf zou de middenvelder openstaan voor een terugkeer naar de Duitse competitie mocht het avontuur bij Ajax ten einde komen.

Wat betreft zijn toekomst kan Grillitsch zich 'veel voorstellen', zo laat hij weten tegenover Sport1. 'Het belangrijkste voor mij is dat ik vanaf de zomer regelmatig speel. Ik besef dat ik als voetballer pas gelukkig en tevreden ben als ik op het veld sta', benadrukt hij.

Bij Ajax is het in de afgelopen maanden op bestuurlijk vlak onrustig geweest en zodoende is het niet vreemd dat er nog geen duidelijkheid is over de toekomst van Grillitsch. Sven Mislintat, de nieuwe directeur voetbalzaken, gaat pas op 19 mei pas officieel in dienst, terwijl het nog altijd niet duidelijk is wie volgend seizoen de trainer is van de Amsterdammers.

'Ajax was en is zeker de juiste stap'

Ondanks de onrust en zijn geringe speelminuten bij Ajax staat Grillitsch nog altijd achter zijn keuze voor de Amsterdamse club. 'Ajax was en is absoluut de juiste stap voor mij. Ik speel hier voor één van de grootste clubs ter wereld en heb hier nu ook een vaste plek weten te bemachtigen', zegt Grillitsch, die blij is in Nederland. 'Ik ben hier een betere en vooral volwassener speler geworden. In het begin was het een nieuwe en geen gemakkelijke situatie voor mij, omdat ik in de voorgaande jaren altijd een basisspeler was. Maar ik heb ervan kunnen leren en ik kan veel meenemen naar de rest van mijn carrière.'

Poll: Ajax moet het contract van Grillitsch verlengen
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.