Van den Boomen traint binnen enkele weken weer met de groep mee

door Bart Veenstra 294

Bron Ajax Showtime

Van den Boomen traint binnen enkele weken weer met de groep mee

door Bart Veenstra 294

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax kan Branco van den Boomen binnenkort weer verwelkomen op het trainingsveld. De middenvelder zou naar verwachting over twee weken de groepstraining kan hervatten. Van den Boomen raakte in november geblesseerd aan zijn knie en onderging op 17 november een operatie aan het gewricht.

Onder voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn wisselde Van den Boomen basisplaatsen af met een plek op de bank, maar onder John van 't Schip leek hij een vaste basisspeler te zijn. De coach gaf hem basisplaatsen tegen FC Volendam en sc Heerenveen en rondom die wedstrijden was de interim-trainer van Ajax lovend over het spel van Van den Boomen.

Voor aanvang van het thuisduel met Brighton & Hove Albion in de Europa League zei Van 't Schip onder meer: 'Hij heeft de kwaliteit om het spel goed te verplaatsen. Hij heeft vanuit het midden een hele goede bal naar de buitenspelers, waardoor je snelheid in het spel kunt krijgen. Dat is een kwaliteit van Branco, maar daar wil ik niet te veel over praten, want hij is er niet.'

Middenveld met Henderson en Van den Boomen lijkt aanstaande

Zonder die kwaliteiten kwam Ajax de afgelopen weken door met een middenveld dat vaak bestond uit Benjamin Tahirović, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. De kans is aanwezig dat het middenveld er over een paar weken anders uitziet. Ajax trok onlangs Jordan Henderson aan, terwijl Van den Boomen over enkele weken klaar zal zijn voor zijn rentree. De technische leiding van Ajax zou graag een middenveld met én Henderson én Van den Boomen willen zien.

Verder keren ook spelers als Sivert Mannsverk en Silvano Vos, die in de afgelopen maanden ook aan de kant stonden met blessures, binnenkort terug bij de wedstrijdselectie. Eerder keerde ook Kian Fitz-Jim terug van zijn verhuurperiode bij Excelsior. Vooral Tahirović lijkt mogelijk slachtoffer te kunnen worden van de terugkeer van de vele middenvelers. De Bosnisch international zou bovendien mogen vertrekken bij Ajax.

Mogelijke rentree in de Conference League?

Mocht Van den Boomen binnen afzienbare tijd daadwerkelijk de training hervatten, zou hij mogelijk zijn rentree kunnen maken tegen sc Heerenveen op zondag 11 februari. Realistischer lijkt een mogelijke rentree in het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt. Dat duel staat gepland op donderdag 15 februari.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.