Van den Boomen geopereerd aan knie; middenvelder hoopt na winterstop weer aan te sluiten

door Bart Veenstra 190

Bron Ajax

Van den Boomen geopereerd aan knie; middenvelder hoopt na winterstop weer aan te sluiten

door Bart Veenstra 190

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen is voorlopig niet inzetbaar voor Ajax. De middenvelder van Ajax is afgelopen vrijdag geopereerd aan zijn linkerknie en werkt nu aan zijn herstel op Sportpark de Toekomst. Ajax kan nog niet aangeven hoe lang Van den Boomen niet inzetbaar zal zijn, al geeft de middenvelder zelf aan na de winterstop weer te kunnen aansluiten.

Tegenover Ajax.nl geeft Van den Boomen tekst en uitleg over zijn blessure. 'Ik bleef helaas last houden van mijn knie, het is fijn dat ik snel geopereerd kon worden. Voor mij is nu een periode van revalidatie van start gegaan. Als dat naar verwachting verloopt dan zal ik na de winterstop weer met het team kunnen meedraaien in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.'

Van 't Schip vreesde al voor operatie

Van den Boomen liep zijn blessure op in het thuisduel met sc Heerenveen. Hij speelde die wedstrijd wel uit, waarna in de dagen erna bleek dat hij een knieblessure had opgelopen. Trainer John van 't Schip sprak eerder de hoop uit dat de blessure mee zou vallen, al vreesde hij wel voor een operatie. Die operatie is er dus alsnog gekomen, waardoor Van den Boomen dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen voor Ajax.

De middenvelder kwam in de afgelopen zomer transfervrij over van het Franse Toulouse FC. Voor Van den Boomen is het zijn tweede periode bij Ajax. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax en tekende hij op zestienjarige leeftijd bovendien een contract voor drie jaar. Nadat zijn contract destijds afliep, vertrok hij naar FC Eindhoven. Daarna speelde hij voor sc Heerenveen, Willem II, wederom FC Eindhoven, De Graafschap en vervolgens Toulouse FC. Bij die laatste club won hij vorig seizoen nog het Franse bekertoernooi. In dienst van Ajax speelde hij dit seizoen vijftien wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.