Gooijer kan binnen enkele dagen training hervatten; blessure valt mee

door Bart Veenstra 112

Bron Ajax Showtime

Gooijer kan binnen enkele dagen training hervatten; blessure valt mee

door Bart Veenstra 112

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Tristan Gooijer kan binnen enkele dagen de training bij Ajax hervatten. De talentvolle verdediger viel afgelopen zondag tijdens het competitieduel met RKC Waalwijk (4-1) uit met een knieblessure, maar deze kwetsuur blijkt mee te vallen en zodoende kunnen hij en Ajax opgelucht ademhalen.

Gooijer, die de laatste weken steeds vaker minuten mag maken in Ajax 1 en tegen RKC Waalwijk voor het eerst in de Eredivisie in de basis stond, viel zondag na 53 minuten uit nadat hij in botsing kwam met een speler van de Brabanders. Anton Gaaei verving Gooijer, waarna het duel eindigde in een 4-1 zege voor Ajax.

In augustus kampte Gooijer ook al met deze blessure en destijds kon hij na drie dagen de training hervatten. De verdediger kreeg een tik op een 'vetlaagje' op zijn knie, hetgeen nu een paar dagen geïrriteerd is. Van inwendige schade is dan ook geen sprake en zodoende kan Gooijer binnen enkele dagen de training hervatten.

Ajax speelt zaterdag tegen Heracles Almelo

Ajax gaat aankomende zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo en mogelijk kan Gooijer dan alweer spelen. De rechtsback kreeg afgelopen zaterdag de kans bij afwezigheid van centrumverdediger Josip Šutalo. Van 't Schip gaf daarbij de voorkeur aan Gooijer en Rensch (in het centrum), waar hij ook had kunnen kiezen voor Rensch als rechtsback en Jakov Medić in het centrum.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.