Antony krijgt voorkeur boven Berghuis in basiself Ajax

door Gino Haverkamp 83

Bron Ajax

Antony krijgt voorkeur boven Berghuis in basiself Ajax

door Gino Haverkamp 83

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis start zondagmiddag tegen Vitesse niet in de basis van Ajax. Antony krijgt de voorkeur boven de zomeraankoop. Ook Nicolás Tagliafico start niet in de basis, ook al is hij niet meer geschorst. Voor de rest houdt trainer Erik ten Hag vast aan de basisspelers van vorige week, toen Ajax 1-1 gelijkspeelde tegen FC Twente.

Dat houdt in dat de verdediging en het middenveld intact blijven ten opzichte van vorige week. Alleen Antony is nieuw in de basiself, daar waar Dusan Tadic en Sébastien Haller de andere aanvaller zijn.

Tagliafico zit wel op de bank. Het is niet bekend waarom, maar volgens Ten Hag was de Argentijn al niet fit toen hij begin deze maand speelde tegen PSV. Doordat hij in dat duel een rode kaart kreeg, speelde hij geen wedstrijden meer daarna.

Voor de rest valt op dat doelman Charlie Setford voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax is. Ook Lisandro Magallán zit nog op de bank, maar hij vertrekt waarschijnlijk naar Anderlecht.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic; Haller.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties