Álvarez neemt afscheid: 'Alles wat ik nu ben, als voetballer en als mens, heb ik geleerd bij Ajax'

door Bram Bark 63

Álvarez neemt afscheid: 'Alles wat ik nu ben, als voetballer en als mens, heb ik geleerd bij Ajax'

door Bram Bark 63

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez geeft aan veel geleerd te hebben bij Ajax. Donderdagmiddag is het vertrek van de middenvelder naar West Ham United officieel geworden. In gesprek met Ajax TV gaat de Mexicaan in op zijn vertrek bij Ajax. Álvarez is de club uit Amsterdam dankbaar voor de mooie herinneringen. De middenvelder vertrekt dan ook met gemengde gevoelens richting Londen.

'Alles. De stad, de manier van leven, de club Ajax. Het stadion, de Johan Cruyff ArenA, waarin ik zo graag speelde. De mensen die mij zoveel liefde hebben gegeven en zo vaak hebben toegezongen. Dat was heel speciaal voor mij. Ik ga alles missen. De vriendschappen, de staf en iedereen die ik hier ontmoet heb', gaat Álvarez in op de vraag over wat hij allemaal gaat missen. De middenvelder speelde vier seizoenen voor de Amsterdammers en heeft ook op persoonlijk vlak een speciale band met de stad. 'Om dit land en deze geweldige club te verlaten… het land waar mijn twee dochters geboren zijn, dat is moeilijk.'

Álvarez heeft naar eigen zeggen veel te danken aan Ajax. 'Alles wat ik nu ben, als voetballer en als mens, heb ik allemaal geleerd bij Ajax. Ik heb hier kunnen laten zien waartoe ik in staat ben. Ik weet dat ik niet word gezien als een typische Ajax-speler. Ajax is gewend aan een bepaalde speler, een type Frenkie de Jong bijvoorbeeld. Spelers met veel balvaardigheid. Ik heb me daarin verbeterd, maar bracht vooral een andere stijl van spelen. Een andere mate van mentaliteit en een andere mate van passie. Ik wil ook dat mensen mij zo herinneren. Een speler, die zodra hij het Ajax-shirt aan heeft, een bepaalde plicht voelt en liefde voor de kleuren. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik iedereen ben.'

Keuze West Ham United en boodschap voor Ajax

Álvarez vertrekt voor minimaal 38 miljoen euro naar Engeland. De keuze voor The Hammers was geen moeilijke. 'De Premier League is mijn droom. En ik heb me laten vertellen dat het leven in Londen goed is. Ik ga daar vechten voor mijn plek, zoals ik altijd gedaan heb. Als ik mijn plekje heb gevonden daar, weet ik ook dat het niet mijn plafond hoeft te zijn.' Tot slot had Álvarez nog een boodschap voor de club en de fans. 'Ik weet dat Ajax terug zal keren naar de plek waar het verdient en hoort te staan. De club heeft er een fanatieke supporter en vriend voor altijd bij.' Na vier jaar neemt Ajax afscheid van een Mexicaanse strijder.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.