Ajax bevestigt transfer Álvarez naar West Ham United

door Cristian de Jong 577

Bron AFC Ajax

Ajax bevestigt transfer Álvarez naar West Ham United

door Cristian de Jong 577

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de transfer van Edson Álvarez naar West Ham United officieel bevestigd. De club uit Amsterdam neemt in een video afscheid van de Mexicaanse middenvelder, zo valt te zien op Twitter.

Álvarez had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2025. Met de recente transfer naar de Premier League komt de Mexicaan in het rijtje van de drie duurste aankopen van The Hammers. West Ham betaalt namelijk een bedrag van 38 miljoen euro voor Álvarez. Dit bedrag kan nog oplopen tot 41 miljoen euro. Ook oud-Ajacied Sébestien Haller staat in dit rijtje.

Álvarez maakte op 17 augustus 2019 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Op bezoek bij VVV-Venlo wonnen de Amsterdammers destijds met 1-4. In totaal speelde Álvarez 147 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse hoofdmacht. Hierin wist de middenvelder dertien keer te scoren.

Álvarez wint drie prijzen met Ajax

Een succesvolle samenwerking tussen Álvarez en Ajax komt ten einde. Samen wonnen club en speler liefst drie prijzen. Tweemaal het landkampioenschap (2021 en 2022) en eenmaal de TOTO KNVB Beker (2021). In London tekent Álvarez een contract tot de zomer van 2028.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.