[Update II] 'Álvarez doorstaat medische keuring; speler wordt in de komende 24 uur gepresenteerd'

door Brent Tomassen 916

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Álvarez doorstaat medische keuring; speler wordt in de komende 24 uur gepresenteerd'

door Brent Tomassen 916

Bron Fabrizio Romano

Ajax en West Ham United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Edson Álvarez, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De Engelsen betalen zo'n 39 miljoen euro aan de Amsterdammers. Ook is er een doorverkooppercentage opgenomen in de deal. De Mexicaan vliegt in de komende 24 uur naar Londen om zijn medische testen te ondergaan.

Álvarez was zelf al rond met West Ham, nu de clubs er ook uit zijn kan de transfer doorgang vinden. De controlerende middenvelder annex verdediger gaat in Londen een contract tekenen tot de zomer van 2028. Lang leek het erop dat Álvarez zou verkassen naar Borussia Dortmund. De Duitsers besloten uiteindelijk toch om het vertrek van Jude Bellingham intern op te lossen met Emre Can.

In 2019 kwam Álvarez over van het Mexicaanse Club América voor een bedrag van vijf miljoen euro. De speler kwam in vier seizoenen bij Ajax tot 147 officiële wedstrijden. Álvarez scoorde in totaal dertien keer en gaf zes assists. In Amsterdam werd de 25-jarige tweemaal kampioen en won hij in het seizoen 2020/21 de KNVB-Beker. Onlangs won Álvarez met Mexico de Gold Cup.

Ajax heeft vervangers Álvarez al in huis

Aangezien een transfer van de Mexicaans international al een tijdje in de lucht hing, kon directeur voetbalzaken Sven Mislintat al inspelen op het vertrek van Álvarez. Met de van AS Roma overgekomen Benjamin Tahirovi´c heeft trainer Maurice Steijn al een nieuwe kandidaat voor de positie van controlerende middenvelder. Ook Silvano Vos, die afgelopen seizoen al aan het eerste elftal mocht ruiken, is een speler die op 'zes' uit de voeten kan.

Update - 09.30 uur (dinsdag 8 augustus) - 'Álvarez ondergaat dinsdag medische testen bij West Ham United'

Edson Álvarez komt dinsdag aan in Londen om zijn medische testen te ondergaan bij West Ham United, zo meldt journalist Florian Plettenberg op Twitter. Ajax en de club uit Londen zijn het met elkaar eens geworden over een transfersom van 34 miljoen pond en dit is omgerekend zo'n 39 miljoen euro. De verdediger annex middenvelder gaat bij West Ham United een contract tekenen tot de zomer van 2028.

Update II - 21.30 uur (dinsdag 8 augustus) - 'Álvarez doorstaat medische keuring; speler wordt in de komende 24 uur gepresenteerd'

Edson Álvarez heeft de medische keuring bij West Ham United doorstaan, zo meldt verslaggever Dharmesh Sheth van Sky Sports op Twitter. Volgens Sheth zal de Engelse club de komst van de Mexicaan in de komende 24 uur officieel bekendmaken. Naar verluidt ontvangt Ajax zo'n 39 miljoen euro voor de middenvelder annex verdediger.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.