Álvarez dolgelukkig na transfer: 'Een droom voor mij en mijn familie'

door Cristian de Jong 85

Bron West Ham United

Álvarez dolgelukkig na transfer: 'Een droom voor mij en mijn familie'

door Cristian de Jong 85

Bron West Ham United

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez is enorm blij in Engeland te zijn. De Mexicaan maakte donderdag officieel de overstap van Ajax naar West Ham United. The Hammers betalen zo'n 38 miljoen euro voor de middenvelder. Dit bedrag kan tevens oplopen tot 41 miljoen euro.

'Ik ben erg blij en erg trots om hier te zijn', begint Álvarez tegenover de website van West Ham United. 'Het is geweldig om hier in Londen te zijn en het London Stadium te zien. Het is een enorm sentimenteel moment voor mij in mijn carrière.' In London heeft Álvarez een contract tot de zomer van 2028 getekend.

'Bij een club als West Ham komen is een droom voor mij en mijn familie', gaat de inmiddels oud-Ajacied verder. 'De Premier League is een speciale competitie, de beste competitie ter wereld en ik denk dat mijn stijl daar goed bij past.' Álvarez spreekt over 'verantwoordelijkheden tegenover West Ham en de West Ham-familie'. 'Ik zal absoluut alles geven voor het shirt', aldus de middenvelder annex verdediger.

Moyes zeer te spreken over nieuwe aanwinst Álvarez

Bij West Ham United zal Álvarez gaan spelen met rugnummer 19. Oefenmeester David Moyes is enorm te spreken over zijn nieuwe aanwinst. 'We zijn erg blij dat we Edson aan onze selectie kunnen toevoegen. We wilden deze zomer vooral het middenveld versterken en Edson is een aanvulling op de andere opties die we op dat gebied hebben', aldus Moyes, die over een speler met genoeg ervaring kan beschikken. 'Hij is een ervaren internationale speler die in zijn carrière veel succes heeft geboekt voor zowel club als land.'

Álvarez speelde zijn eerste wedstrijd voor Ajax in augustus 2019. Vier jaar later zullen de wegen van de Mexicaan en die van Ajax scheiden. De Amsterdamse club heeft doormiddel van een video op prachtige wijze afscheid genomen van Álvarez, die uiteindelijk 147 officiële wedstrijden voor Ajax speelde.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.