Ajax haalt ook twee talenten uit Hongarije

door BvdPloeg 54

Ajax haalt ook twee talenten uit Hongarije

door BvdPloeg 54

Laatst geüpdatet

Ajax contracteert deze zomer, als het gaat zoals het moet gaan, twee talentvolle Hongaren. Schön Szabolcs (15) en Olivér Milan Horváth (16) tekenen een verbintenis voor drie seizoenen, zodra ze in Amsterdam zijn.

De twee jeugdinternationals in de leeftijdscategorie U16 liepen in het najaar van 2015 stage bij Ajax, nadat er eerder dat jaar al een stage was gepland bij Aston Villa. Beide spelers maakten indruk, maar keerden wel terug bij hun clubs. Szabolcs is nog actief voor de Hongaarse Football Academy, Horváth speelt voor MTK Hungaria FC.

Nu beide spelers dit jaar zestien jaar worden, gaat Ajax tot actie over. Horváth is op 18 juli jarig en meldt zich om die reden al in augustus in Amsterdam, Szabolcs wordt zestien op 27 september en meldt zich daarom in oktober. De verwachting is dat het tweetal begint bij Ajax B1, al weet je met buitenlandse aanwinsten nooit helemaal zeker waar en wanneer ze kunnen en mogen starten.

Wat betreft de eigenschappen: Szabolcs is een aanvallende middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan. Hij is linksbenig en een vaste waarde voor Hongarije U16, waarvoor hij in juni nog trefzeker was. Horváth is een linksbuiten, die ook links als favoriete been heeft. De twee talenten zijn na Roemeen Ricardo Farcas de twee en derde aanwinst voor de jeugdopleiding deze zomer.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Heb je de nieuwe warming-up shirts van Ajax al gezien?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.