Ajax B1 pakt beker na comeback

door GH 42

door GH 42

B1 PAKT DUBBEL- Na de titel bij de B-junioren heeft Ajax B1 ook de beker veroverd. Bij rust keek de ploeg van trainer Orlando Trustfull tegen een 0-2 achterstand aan, maar door drie goals in zeven minuten tijd wist Ajax B1 alsnog de bekerfinale te winnen van FC Groningen/Cambuur B1. In een gelijkopgaande eerste helft toonde FC Groningen/Cambuur B1 zich uitermate effectief. Door een benutte penalty van Oldenburger en een doeltreffend schot van Gootjes stonden de Noordelingen bij rust met 0-2 voor.

Na rust knokte Ajax B1 zich terug in de wedstrijd. Een intikker van Riedewald zorgde voor de aansluiting. Vier minuten na de 1-2 maakte Ezra Walian de gelijkmaker. Walian scoorde op aangeven van Riedewald. Diezelfde Walian was ook verantwoordelijk voor de 3-2. De aanvaller tikte binnen na een prima aanval over de rechterkant via Dankerlui en Lartey Sanniez. In een spannende slotfase was FC Groningen nog heel dichtbij de gelijkmaker. Invaller Spijodic zag zijn inzet op de paal eindigen.

Het seizoen van Ajax B1 is nog niet ten einde. Op 1 juni speelt de ploeg in het kader van de Supercup tegen Feyenoord B1. Door het landskampioenschap en de bekerwinst van Ajax B1 is de nummer twee van de competitie (Feyenoord B1) de tegenstander in de Supercup. Normaal gesproken hadden de kampioen en bekerwinnaar elkaar getroffen in deze wedstrijd.

Opstelling Ajax B1: Meendering; Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Owusu; Bruijn (Van de Beek), Vissers (Efmorfidis), Riedewald; Clement (Dankerlui), Walian (Sno), Nouri (Dekker).

Opstelling FC Groningen B1: Heidekamp; Faraj, Veendorp, Baas, Abdul Karim (Hekman); Stenekes, Gootjes, Jasper (Spijodic); De Leeuw, Veldman (Zivkovic), Oldenburger.