Van Gaal heeft plek voor vier Ajacieden in basiself voor Nations League-ontmoeting met België

door Jesse ter Haar 12

Bron AS

Van Gaal heeft plek voor vier Ajacieden in basiself voor Nations League-ontmoeting met België

door Jesse ter Haar 12

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft alle vier de geselecteerde Ajacieden in de basis gezet voor de wedstrijd tegen België. Het betekent dat Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis en Davy Klaassen allen aan de aftrap zullen verschijnen tijdens het Nations League-duel met de zuiderburen.

De bondscoach gaf in een eerder stadium al aan niet in een 3-5-2- of 5-3-2-systeem, maar in een 3-4-3-systeem te willen spelen. Dit omdat hij op een bepaalde manier druk wil zetten, wat met het door hem geprefereerde systeem eenvoudiger uit te voeren is. Uiteindelijk lijkt Oranje vrijdag aan te treden in een 3-4-1-2-systeem, waarbij dus belangrijke rollen voor (oud-)spelers van Ajax zijn weggelegd.

In het doel vinden we Jasper Cillessen terug, de doelman die zijn grote doorbraak eveneens bij Ajax beleefde. Voor zich heeft de goalie een driemansdefensie, waarin voor Timber een plek is ingeruimd. Hij staat aan de rechterkant van het blok van drie, terwijl Virgil van Dijk vanuit het midden leiding geeft en Nathan Aké als linkspoot aan de linkerkant van het blok staat. Ook dit achtte Van Gaal handig in het drukzetten.

Op het middenveld zijn twee Ajacieden terug te vinden. Aan de rechterkant vinden we Denzel Dumfries terug, die als opkomende back de hele flank voor zich heeft. Aan de andere kant is dat de rol van Blind, die in de voorbije interlands vaak nog centraal in de verdediging speelde. In het midden moeten Frenkie de Jong en Berghuis voor de balans zorgen.

Als meest offensieve spelers vinden we Klaassen, Ajax-target Steven Bergwijn en Memphis Depay terug op het wedstrijdformulier. Het onderscheid dat daarbij gemaakt moet worden, is dat eerstgenoemde als een nummer tien of valse spits om de twee aanvallers heen zal bewegen. Memphis en Bergwijn moeten gaan zorgen voor de doelpunten.

Volledige opstelling Oranje:

Cillessen; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Berghuis, F. de Jong, Blind; Klaassen; Bergwijn, Memphis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties