Setford kijkt uit naar nieuw jaargang: 'Vorig seizoen is vergooid'

door Gino Haverkamp 14

Bron Ajax

Setford kijkt uit naar nieuw jaargang: 'Vorig seizoen is vergooid'

door Gino Haverkamp 14

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Charlie Setford is klaar om zich komend seizoen te laten zien bij Jong Ajax. De sluitpost kende een wat ongelukkig seizoen 2022/23 wegens blessureleed, maar hoopt komend jaar helemaal terug te slaan. De recente ondertekening van een vierjarig contract motiveert hem daarbij.

Setford heeft zichzelf goed kunnen opladen afgelopen zomer en is vol vertrouwen na zijn recente contractverlenging. 'Ajax heeft vertrouwen in de kwaliteiten die ik heb en ik vertrouw Ajax daarin. Dat moeten we hebben van elkaar. Verder is het aan mij om de aankomende vier jaar te laten zien wat ik waard ben om zo de stap naar het eerste te kunnen maken', zegt hij op Ajax.nl.

Daarbij kan de doelman vertrouwen putten uit de jaargang 2021/22. ' Niet vorig seizoen, maar het seizoen ervoor, dat ik toen de Nouri-trofee won, was echt een mooi seizoen voor me uiteindelijk.' Setford speelde vaak voor Ajax O18, deed mee aan de Youth League, keepte voor Jong Ajax en zat bij het eerste elftal regelmatig op de bank. ' Tot nu toe was dat een seizoen om te onthouden in mijn carrière.'

Vergeet het verleden

Het jaar erop ging het mis met blessures aan de knie en de pols. Dat doet hem denken aan een uitspraak van zijn vader. 'Forget about the past. Iedereen is het al vergeten, het is gebeurd. Je ziet het met mijn pols en mijn knie, dat weer een seizoen vergooid is. Voor dit jaar is het dertig wedstrijden spelen in de KKD, want ik heb veel gemist het afgelopen jaar, en dus volle bak spelen. Als ze me bij 1 nodig hebben, ben ik beschikbaar.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.