Charlie Setford verlengt contract bij Ajax, keeper tot 2027 Ajacied

door BadembaBarrie 138

Bron Ajax

Charlie Setford verlengt contract bij Ajax, keeper tot 2027 Ajacied

door BadembaBarrie 138

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax en Charlie Setford hebben een overeenkomst bereikt over een nieuw contract. De doelman, wiens vorige verbintenis over enkele weken afliep, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2027. Dat brengt Ajax donderdagavond naar buiten via de officiële kanalen.

Lang leek het er niet op dat Setford zijn contract zou verlengen. De winnaar van de Abdelhak Nouri-trofee voor het Talent van De Toekomst 2022 beschikte over een contract tot 30 juni 2023. Mede door blessures kwam hij het afgelopen seizoen weinig in actie. De keeper genoot bovendien naar verluidt interesse van diverse buitenlandse clubs.

Uiteindelijk is het dus toch van een verlenging gekomen. Naar verwachting zal Setford komend seizoen eerste keeper worden van Jong Ajax. Die status genoot hij dit seizoen officieel ook al, maar in de praktijk kwam daar dus weinig van terecht. Setford kwam deze jaargang in totaal tot negen optredens in het tweede elftal.

Mislintat en Huntelaar zetten in op de jeugd

De verlenging van Setford is het volgende wapenfeit van het nieuwe technische duo, bestaande uit directeur voetbalzaken Sven Mislintat en technisch manager Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar verlengde onlangs ook zijn eigen contract en ging zich vanaf dat moment ook officieel focussen op datgene waar hij al een tijd mee bezig is: de jeugd en Jong Ajax.

Dat werk begint dus zijn vruchten af te werpen. Eerder verlengde Amourricho van Axel Dongen, die eveneens over een aflopend contract beschikte, eveneens tot 2027. Daarbij lijken Huntelaar en Mislintat in te zetten op een verlenging van Silvano Vos, wiens contract tot 2024 loopt. Donderdag kwam bovendien naar buiten dat Jay Gorter komend seizoen definitief onderdeel uit zal maken van de selectie van Ajax 1. Zo lijkt Mislintat naast het zoeken van versterkingen van buitenaf, ook nadrukkelijk oog te hebben voor de (jonge) spelers die Ajax zelf al rond heeft lopen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.