'Gorter volgend seizoen onderdeel van Ajax; verhuur en transfer onbespreekbaar'

door Timo Suur 207

Bron De Telegraaf

'Gorter volgend seizoen onderdeel van Ajax; verhuur en transfer onbespreekbaar'

door Timo Suur 207

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jay Gorter mag zich gaan opmaken voor een nieuwe kans bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. De 23-jarige keeper kreeg afgelopen seizoen de kans om zichzelf te laten zien in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5), maar hij ging een paar keer in de fout en raakte zijn plek onder de lat meteen kwijt onder trainer Alfred Schreuder.

Bij Ajax komt er weer een plekje vrij voor een keeper na het afscheid van Maarten Stekelenburg. Met Gerónimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter beschikken de Amsterdammers voor volgend seizoen weer over drie keepers. Laatstgenoemde speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Schotse Aberdeen. Bronnen binnen Ajax melden aan De Telegraaf dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft besloten dat Gorter komend seizoen niet nog een keer wordt verhuurd en ook een transfer is onbespreekbaar.

Gorter heeft zichzelf afgemeld voor het EK van Jong Oranje aankomende zomer. Hij maakte deel uit van de voorselectie, maar hij heeft gekozen om een operatie aan zijn elleboog te ondergaan. Een woordvoerder van Ajax heeft aan De Telegraaf laten weten dat de doelman op dit moment op Sportpark de Toekomst aan zijn revalidatie werkt. Hij heeft nog een contract tot medio 2026 in Amsterdam.

Toekomst bij Ajax was onduidelijk voor Gorter

In maart liet Gorter tegenover deze site weten dat zijn toekomst bij Ajax nog altijd ongewist was. 'Ik ben blij om het embleem te dragen als ik straks weer terug ben. Het is altijd een droom geweest om terug te keren bij Ajax, de club waar ik in de jeugd ben begonnen', zei de keeper destijds. Hij wilde zich toen echter focussen op zijn verhuurperiode bij Aberdeen. 'Voor mij is het nu belangrijk dat het hier goed gaat, dat ik goed speel, dat ik echt belangrijk ben voor het team en dat we belangrijke punten halen. Voor de zomer houd ik mijn oren open voor alles.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.