Perez ging bijna van Ajax naar Feyenoord: 'Scheelde niet veel'

door Thijs Zwagerman 28

Bron ESPN

Perez ging bijna van Ajax naar Feyenoord: 'Scheelde niet veel'

door Thijs Zwagerman 28

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez had in de zomer van 2007 van Ajax naar Feyenoord kunnen overstappen. De Deense middenvelder voelde echter meer vertrouwen bij PSV en verruilde Ajax zodoende voor de Eindhovenaren.

Bij ESPN wordt de overgang van Danilo Pereira van Ajax naar Feyenoord aangestipt, waarna Perez vertelt dat hij ooit bijna hetzelfde had gedaan. In de zomer van 2007 deed Feyenoord grote zaken op de transfermarkt en ook Perez stond op hun lijstje. ‘Toen Van Marwijk trainer werd en ze Roy Makaay terughaalden, Tim de Cler, Kevin Hofland’, vertelt Perez.

Vervolgens legt de Deense analist uit waardoor hij niet koos voor Feyenoord, maar voor PSV. ‘Het was toen nog niet zeker dat Van Marwijk trainer zou worden: dat durfde ik niet aan en toen ging ik naar PSV. Ronald Koeman, Champions League, toen koos ik daarvoor. Het scheelde niet veel, maar in plaats van naar Feyenoord ging ik naar PSV.’

Verdere carrière 

Uiteindelijk speelde Perez slechts een halfjaar voor PSV, want nadat de voormalig middenvelder in Eindhoven op de bank terechtkwam lonkte een terugkeer naar Ajax. De Amsterdammers hapten toe en haalden Perez terug, waarna hij nog tot de zomer van 2008 voor Ajax zou spelen. Perez beëindigde zijn carrière in 2010 na de landstitel met FC Twente.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.