'Danilo maakt gewaagde overstap en tekent voor vier jaar bij Feyenoord'

door Jesse ter Haar 333

Bron Algemeen Dagblad

'Danilo maakt gewaagde overstap en tekent voor vier jaar bij Feyenoord'

door Jesse ter Haar 333

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Danilo Pereira gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Feyenoord, zo brengt het Algemeen Dagblad dinsdagavond naar buiten. De Braziliaan komt bij Ajax maar amper in de plannen voor en zoekt zijn heil bij de aartsrivaal van de Amsterdamse club. In Rotterdam tekent hij een contract voor vier seizoenen.

De 23-jarige aanvaller maakte in 2017 de overstap van Santos naar Ajax. Hij kwam aanvankelijke in het toenmalige Ajax Onder 19 terecht, maar maakte dat seizoen al wel zijn debuut in het betaald voetbal. In Jong Ajax kwam hij tijdens het seizoen 2017/2018 tot welgeteld één duel.

In de seizoenen daarmee zou hij veelvuldig aan de bak komen bij Jong Ajax. Hij speelde er in totaal 51 wedstrijden, waarin hij een knap aantal van 31 doelpunten wist te maken. Door de jaren heen kwam hij ook mondjesmaat in actie in Ajax 1. In twintig duels in de hoofdmacht kwam hij tot een totaal van negen goals. Zodoende loopt hij in de speeltijd die hij krijgt bijna één op twee.

In het seizoen 2020/2021 liet Ajax de jonge spits ervaring opdoen op het hoogste niveau. Hij kwam op huurbasis bij FC Twente terecht en toonde in de eerste seizoenshelft algauw aan een neusje voor de goal te hebben. Na de winterstop kreeg Danilo het echter moeilijker en kwam hij nog maar amper tot scoren. Alsnog eindigde hij met behoorlijke statistieken. Hij scoorde zeventien keer en bereidde vijf goals voor in 34 duels.

Berghuis bewandelde de omgekeerde weg

Na vijf jaar bij Ajax vervolgt de spits zijn carrière dus bij Feyenoord. Een jaar geleden trok Steven Berghuis van Rotterdam naar Amsterdam en nu bewandelt de Braziliaan de omgekeerde weg. Bij Feyenoord krijgt hij - zoals de selectie er nu voorstaat - te maken met Cyriel Dessers en Bryan Linssen als concurrenten. Dessers speelt echter op huurbasis en kan voor vier miljoen euro losgeweekt worden bij KRC Genk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.