Feyenoord bevestigt komst Danilo, spits tekent voor vier jaar

door BadembaBarrie 76

Bron Feyenoord

Feyenoord bevestigt komst Danilo, spits tekent voor vier jaar

door BadembaBarrie 76

Bron Feyenoord

Laatst geüpdatet

Danilo mag zich officieel Feyenoorder noemen. De Rotterdamse club bevestigde de komst van de Braziliaan donderdagavond. Danilo tekent in Rotterdam een contract tot de zomer van 2026.

Technisch directeur Frank Arnesen is in zijn nopjes met Feyenoords nieuwste aanwinst. 'Een behendige, snelle spits zoals Danilo is een welkome toevoeging aan onze selectie. Dat hij transfervrij de overstap kan maken naar Feyenoord is ook een prettig gegeven. We hebben er goede hoop op dat Danilo bij ons kan laten zien waar hij goed in is: effectief en dreigend zijn in de zestien en doelpunten maken.’

De geruchten over de overgang van Danilo speelden al een aantal weken. Dinsdagavond werden die geruchten hardnekkiger, toen meerdere media meldden dat de deal beklonken was. Donderdagavond bevestigde Feyenoord dat nieuws.

Aflopend contract bij Ajax

Danilo komt over van Ajax, waar hij een aflopend contract had. Na een goed seizoen op huurbasis bij FC Twente, wist Danilo afgelopen jaargang in Amsterdam geen basisplaats te veroveren. Na de komst van Brian Brobbey in de winter was de Braziliaan derde keus en speelde hij geen rol van betekenis meer in Ajax' titelrace.

In totaal speelde Danilo twintig duels in het eerste van Ajax, waarin hij goed was voor negen doelpunten en één assist. De meeste wedstrijden in het wit rood wit speelde de spits namens Jong Ajax. Daar kwam hij in 51 optredens tot 31 goals en 6 assists.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.