Nederland pakt voorlopig felbegeerde zesde plaats op UEFA-coëfficiëntenlijst

door Bart Veenstra 126

Bron Voetbal International

Nederland pakt voorlopig felbegeerde zesde plaats op UEFA-coëfficiëntenlijst

door Bart Veenstra 126

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Nederland heeft in de cyclus 2018-2023 voorlopig de zesde plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst veroverd, zo meldt Voetbal International. Het medium schrijft dat als de Nederlandse clubs zo goed blijven presteren als nu en de zesde plek blijft daarmee in Nederlandse handen, dan is de Eredivisie vanaf het seizoen 2024/2025 met minimaal twee clubs vertegenwoordigd in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Voetbal International spreekt over een 'coëfficiëntenweelde' waar enkele jaren geleden nog niet over gesproken werd, laat staan aan gedacht. Nederland streed enkele jaren geleden nog met landen als Turkije en Oostenrijk om één vaste plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het directe Champions League-ticket blijft voorlopig nog wel het lot van Nederland. In de huidige cyclus van de coëfficiëntenlijst staat Nederland in een niemandsland op plek zeven, zo schrijft Voetbal International.

Nederland gaat slecht coëfficiëntjaar inleveren

In de volgende cyclus verandert er echter heel veel, zo vervolgt het medium. Dit komt vooral omdat Nederland een slecht coëfficiëntjaar inlevert. Portugal en ook Frankrijk leveren juist een heel goed coëfficiëntjaar in. Het verschil tussen de landen tussen Nederland en Portugal zal daardoor verdwijnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties