Maduro ziet Suárez in Ajax-selectie passen: 'Ik denk dat het voetbal van Ajax hem ligt'

door Bas Velzel 59

Bron RTL Nieuws

Maduro ziet Suárez in Ajax-selectie passen: 'Ik denk dat het voetbal van Ajax hem ligt'

door Bas Velzel 59

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is van mening dat een terugkeer van Luis Suárez bij Ajax uitstekend zou uitpakken voor de spits. Volgens zijn oud-ploeggenoot past de Uruguayaan erg goed bij de speelstijl van de Amsterdammers.

'Ajax is een team dat graag op de helft van de tegenstander speelt. Suárez zou dan vaak in het zestienmetergebied van de opponent zijn', vertelt Maduro tegen RTL Nieuws. 'Dat is zijn natuurlijke habitat. Ik denk dat het voetbal van Ajax hem daarom beter ligt dan het countervoetbal dat hij speelde bij Atlético.' Suárez vertrekt transfervrij bij Atlético Madrid en heeft al aangegeven dat hij in Europa wil blijven spelen.

Als Maduro aan Suárez denkt dan denkt hij aan topspeler. 'Hij was een hardwerkende spits, die altijd met energie, passie en een glimlach 110% gaf op de trainingen. Hij kreeg ook altijd de bal mee vanuit de kluts. Ik dacht dat dit geluk was, maar hij is dat blijven doen. Dus is het gewoon een kwaliteit van hem. Een echte killer, die altijd doelpunten wil maken. Doorlopen op de keeper, hopen op een foutje. Dat is Suárez'

Goede band tussen Suarez en Emanuelson

Ook Urby Emanuelson speelde samen met Suárez bij Ajax, de middenvelder was zelf toen nog vrij jong. 'Luis was ook nog jong, maar hij toonde meteen leiderschap en maakte grapjes over de spelers in de selectie. Hij gaf zowel op als naast het veld net dat beetje extra, waardoor wij allemaal beter werden', aldus Emanuelson.

Emanuelson bouwde een goede band op met de Uruguayaanse spits. 'Hij was net vader geworden en Luis en zijn vrouw konden geen oppas regelen. Mijn moeder die hoorde dat en wilde graag helpen. Zodoende heeft mijn moeder op zijn dochter gepast. Dat vond hij wel heel erg leuk.' Toen de Uruguayaan naar FC Barcelona vertrok, verwaterde het contact. Toch bleef de band tussen de twee erg goed. 'Ik ben hem nog wel eens tegengekomen op vakantie, toen hij met Lionel Messi en zijn vrouw op Ibiza verbleef. Er stond heel veel beveiliging om hen heen, maar Luis zag mij in de verte staan en nodigde me uit voor een drankje en een praatje. Dat laat ook wel zien wat voor een warme persoonlijkheid hij is.'

Sportbookies had dit weekend 6 van 8 wedtips goed voor het voetbal!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties