Koster over geruchten terugkeer Suárez: 'Lijkt me niet slim als ik daar uitspraken over doe'

door Bart Veenstra 126

Bron RTL Nieuws

Koster over geruchten terugkeer Suárez: 'Lijkt me niet slim als ik daar uitspraken over doe'

door Bart Veenstra 126

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

Adrie Koster, adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax, wil niet al te diep ingaan op de geruchten over een mogelijke terugkeer van Luis Suárez bij Ajax. De Uruguayaan vertrekt deze zomer transfervrij bij Atlético Madrid en lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben.

Suárez wordt al jarenlang gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Ajax en dat zal de komende periode niet anders zijn. Koster wil liever niet ingaan op de geruchten over een mogelijke terugkeer van de spits uit Uruguay. 'Het lijkt me niet slim als ik daar uitspraken over ga doen', zegt hij tegenover RTL Nieuws.

Koster wil desgevraagd wel een beeld schetsen van de aanvaller. 'Het belangrijkste aan hem is zijn mentaliteit. Als hij een interland had in Uruguay, dan kwam hij soms op zaterdag pas terug en moest hij zondag alweer bij ons spelen. Dan stond hij er gewoon en liet hij zien wat hij kon.'

'Suárez in een rijtje met Messi, Ronaldo en Benzema'

Suárez is inmiddels 35 jaar oud, heeft honderden wedstrijden gespeeld en heeft bij clubs als Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid aan de lopende band doelpunten gemaakt. 'Hij is een spits van wereldniveau', zegt Koster. 'Luis staat in een illuster rijtje met Messi, Ronaldo en Benzema. Je moet het elke keer wel even doen, en dat doet hij. Petje af voor hem, hij was en is een geweldige voetballer.'

In het verleden kwam Suárez ook weleens negatief in het nieuws. Zo staan er meerdere bijtincidenten achter zijn naam. Koster ziet dat echter ook als iets positiefs. 'Dat Zuid-Amerikaanse temperament zorgt ervoor dat hij als een soort agressieve pitbull op zoek gaat naar doelpunten. Dat temperament zie je bij Ajax ook bij de Argentijnen Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en de Mexicaan Edson Álvarez.'

Volgens meerdere buitenlandse media, waaronder The Sun, The Daily Mail en Marca. hebben Ajax en Suárez al contact gehad over een mogelijke transfer. De spits heeft er sowieso een voorkeur voor om in Europa te blijven voetballen.

Sportbookies had dit weekend 6 van 8 wedtips goed voor het voetbal! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.