'Kaplan wegens opgelopen blessure afwezig tijdens oefeninterland Turkije'

door Jesse ter Haar 53

Bron beIN SPORTS Türkiye

'Kaplan wegens opgelopen blessure afwezig tijdens oefeninterland Turkije'

door Jesse ter Haar 53

Bron beIN SPORTS Türkiye

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan is maandagavond wegens blessureleed afwezig bij de nationale ploeg van Turkije, zo schrijft beIN SPORTS Türkiye. De centrale verdediger werd opgenomen in de definitieve EK-selectie van het land, maar schittert door afwezigheid tijdens de laatste oefenwedstrijd van Turkije voor het eindtoernooi.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Het is Polen dat maandag als laatste sparringpartner fungeert voor Turkije. Ook voor de Polen is het de laatste oefenwedstrijd voor het EK. Zondag om 15.00 uur is Nederland de tegenstander. Bij Polen was er ook al slecht nieuws te noteren, want Arek Milik raakte geblesseerd in de vorige oefenwedstrijd. Hij onderging inmiddels een operatie en richt zich op zijn herstel richting het komende seizoen. Het EK heeft hij uit zijn hoofd moeten zetten.

Het is nog niet bekend hoe ernstig het is, maar Kaplan is in ieder geval eveneens niet fit genoeg om tegen Polen in actie te komen. Hij kan geen bijdrage leveren aan de prestatie van het nationale team van Turkije in het oefenduel met Polen.

Ook zonder Kaplan zullen de Turken vertrouwen willen tanken richting het EK in Duitsland. De laatste oefenwedstrijd, tegen Italië, werd met 0-0 gelijkgespeeld. Tijdens dat duel viel Ozan Kabak geblesseerd uit en mede daardoor stelde Kaplan een plek in de definitieve 26-koppige EK-selectie veilig.

Blessureleed Kaplan

Nu de centrumverdediger van Ajax niet fit genoeg blijkt om mee te doen tijdens de laatste oefenwedstrijd voor het EK, is het nog maar de vraag of hij tijdens het toernooi wel in actie kan komen. Een serieuze blessure zou voor de linkspoot een volgende domper zijn in toch al bewogen jaren voor hem. Tijdens het afgelopen seizoen met Ajax knokte hij zich terug na een knieblessure en dwong hij een basisplaats af bij de Amsterdammers. Het seizoen daarvoor stond voor hem enkel en alleen in het teken van herstellen van zijn knieblessure.

Kaplan kwam in de zomer van 2022 over van Trabzonspor, de club waarbij hij al op jonge leeftijd indruk wist te maken. Ajax betaalde een bedrag van 9,5 miljoen euro voor hem, maar al snel liep hij een ernstige knieblessure op. Na een revalidatieperiode van meer dan een jaar kwam de linkspoot het afgelopen seizoen tot een respectabel aantal van 24 wedstrijden - verdeeld over Ajax 1 (Eredivisie en Conference League) en Jong Ajax (Keuken Kampioen Divisie).

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.