Kaplan krijgt bijzonder goed nieuws: Ajacied met Turkije mee naar EK

door Jesse ter Haar 57

Bron TFF

Kaplan krijgt bijzonder goed nieuws: Ajacied met Turkije mee naar EK

door Jesse ter Haar 57

Bron TFF

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan gaat met Turkije mee naar het EK, zo maakt de Turkse voetbalbond (TFF) bekend via X. De centrale verdediger van Ajax behoorde al tot de voorselectie van de Turken en heeft de laatste schifting overleefd. De talentvolle mandekker kan zich opmaken voor een zomer om niet snel meer te vergeten, want het EK zal zijn eerste eindtoernooi met zijn land worden.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Dat Kaplan tot de definitieve EK-selectie van Turkije behoort, is opvallend te noemen. Niet alleen moet hij zijn debuut voor zijn land nog maken, ook deed hij tijdens de afgelopen oefeninterland tegen Italië niet mee. Sterker nog: Kaplan behoorde niet eens tot de wedstrijdselectie. Een dag eerder maakte Kaplan zijn opwachting bij het Onder 21-team van het land.

Bondscoach Vicenzo Montella zette breed met zijn voorselectie van Turkije. Maar liefst 35 namen maakten nog kans op deelname aan het EK, waaronder dus Kaplan. Hij was één van de tien verdedigers in de voorselectie van Montella. Dat aantal achterhoedespelers is op vrijdagavond teruggebracht naar zeven. Mert Müldür, Zeki Celik, Abdulkerim Bardakoi, Merih Demiral, Samet Akaydin en Ferdi Kadioglu zijn de andere verdedigers.

De plek voor Kaplan bij de Turkse selectie kan niet geheel los worden gezien van de blessure die Ozan Kabak tegen Italië opliep. De centrale verdediger van TSG Hoffenheim speelde al 26 keer eerder voor Turkije en stond ook afgelopen dinsdag tegen Italië weer in de basis. Hij viel echter voor de rust al uit, waardoor er een extra plek voor een centrumverdediger vrijkwam in de selectie. Ook Caglar Söyüncü moest al afhaken.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Opsteker Kaplan

In totaal mogen landen 26 selectiespelers meenemen naar het EK in Duitsland en dus moest Montella naast drie verdedigers nog zes andere spelers teleurstellen. Kaplan is dus één van de overgebleven gelukkigen en kan zich op gaan maken voor speelminuten in Duitsland. Het is een volgende opsteker voor de Ajacied, want hij overwon tijdens het afgelopen seizoen eindelijk een zware knieblessure en was tussen februari en mei een belangrijke speler voor de nummer vijf van de Eredivisie.

Met Turkije neemt Kaplan het tijdens het EK in Duitsland op tegen Portugal, Tsjechië en Georgië. De Turken beginnen met een wedstrijd tegen Georgië, terwijl de Tsjechen de laatste tegenstander zullen zijn. Tussendoor neemt Turkije het op tegen Portugal, op papier de favoriet in Groep F.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.