Heitinga hoorde spreekkoren niet: 'Als dat zo is, dan is dat natuurlijk niet goed'

door Gino Haverkamp 31

Heitinga hoorde spreekkoren niet: 'Als dat zo is, dan is dat natuurlijk niet goed'

door Gino Haverkamp 31

Laatst geüpdatet

Heitinga heeft de spreekkoren van de Ajax-aanhang tijdens sc Heerenveen - Ajax (2-4) niet gehoord. Wel veroordeelt hij ze, al wil de oefenmeester niet 'het vergrootglas' leggen op wat er werd gezegd in het uitvak.

Vanuit het uitvak in Heerenveen was 'Bommen op Rotterdam' te horen, juist terwijl volgende week zondag de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt. Op de persconferentie na afloop van het duel met sc Heerenveen, reageert Heitinga daarop. 'Ik heb dat niet gehoord. Als dat zo is, dan is dat natuurlijk niet goed. Er moet altijd wederzijds respect zijn.'

Heitinga wil echter niet te veel aandacht vestigen op de spreekkoren. Dat helpt volgens hem juist niet om het te doen stoppen. 'We kunnen daar nu het vergrootglas op leggen, maar beter kijken we hoe we elkaar in onze maatschappij nog beter kunnen helpen.'

Heitinga pakt in Heerenveen zevende Eredivisie-zege op rij

Heitinga heeft als trainer van Ajax wel een aardig statistiekje te pakken. Hij is de vierde coach in de Amsterdamse clubhistorie die zijn eerste zeven competitiewedstrijden winnend afsluit. Morten Olsen, Hans Kraay sr. en Cor Brom gingen hem voor. Olsen wist zelfs zijn eerste elf duels als Ajax-trainer te winnen, toen hij in het seizoen 1997/98 het roer van Louis van Gaal overnam in de hoofdstad van Nederland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.