Geruchten: Bazoer gewild, Cerny op lijstje HSV | Ajax Showtime

Geruchten: Bazoer gewild, Cerny op lijstje HSV

door BvdPloeg 43

Geruchten: Bazoer gewild, Cerny op lijstje HSV

door BvdPloeg 43

Laatst geüpdatet

Ajacieden waren, zijn en blijven gewild in heel Europa. Dat zal niet snel veranderen nu er veel talent doorstroomt vanuit de jeugd in het eerste elftal. Reden genoeg voor veel buitenlandse kranten en websites om geruchten de wereld in te slingeren. Ajax Showtime verzamelt die van vandaag:

Riechedly Bazoer - VFL Wolfsburg
Zo wordt Riechedly Bazoer gelinkt aan het Duitse VFL Wolfsburg. De jonge middenvelder herstelt momenteel van een hamstringblessure, maar in de eerste maanden van het seizoen ontwikkelde hij zich tot sterkhouder op het middenveld.

Met een contract tot de zomer van 2020 en de intentie om nog enkele jaren in Amsterdam te spelen, lijkt Wolfsburg zijn naam te kunnen schrappen. Duitse media (waaronder Wolfsburg Allgemeine Zeitung) melden dan ook terecht dat, mocht Wolfsburg tot actie overgaan in de winter, er een bedrag met dubbele cijfers betaald zal moeten worden.

De broer en zaakwaarnemer van Bazoer reageert tegenover FOX Sports direct op de geruchten. 'Wolfsburg is een prachtige club, maar niemand heeft zich bij mij gemeld. Riechedly heeft eerder dit jaar zijn contract verlengd bij Ajax en daarmee is een duidelijk signaal afgegeven. Riechedly is nu 19 jaar en voor zijn ontwikkeling is het goed dat hij nog twee, drie jaar in Amsterdam blijft. Weinig clubs kunnen ons van dat idee afbrengen. Wolfsburg is momenteel niet aan de orde.'

Vaclav Cerny - Hamburger SV
Waar een goede wedstrijd tegen Celtic al niet goed voor is. De jonge Vaclav Cerny debuteerde dit seizoen al nationaal en internationaal en speelde bovendien al mee met Tsjechië U21. Hij ontwikkelt zich goed bij Jong Ajax en valt logischerwijs ook op bij Europese clubs. Belangrijkste gegadigde zou HSV zijn.

De Duitsers zaten volgens de doorgaans goed ingevoerde Sky-journalist Gianluca Di Marzio op de tribune, samen met scouts van Juventus, Chelsea, Arsenal, Manchester United en Manchester City. In de Duitse media wordt Cerny al meteen 'de nieuwe Arjen Robben' genoemd. Net als Bazoer heeft ook Cerny bij Ajax een contract tot de zomer van 2020. De populaire website Transfermarkt.de schat zijn vertrekkans dan ook op achttien procent.

Deze verzameling geruchten verschijnt niet dagelijks, maar is afhankelijk van wat de buitenlandse media schrijven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties