Gakpo moest 'smakelijk lachen' om berichten over Ajax

door Bart Veenstra 123

Gakpo moest 'smakelijk lachen' om berichten over Ajax

door Bart Veenstra 123

Laatst geüpdatet

Cody Gakpo heeft 'smakelijk gelachen' toen hij hoorde dat hij door zijn management bij Ajax was aangeboden. Dat meldt Voetbal International vrijdagochtend in navolging van de eerdere berichtgeving van De Telegraaf.

Een medewerker van SEG - het managementbureau dat Gakpo begeleidt - had contact met Ajax toen bekend werd dat Antony voor 95 miljoen euro naar Manchester United zou vertrekken. Volgens Voetbal International heeft het management van Gakpo al bijna twee jaar contact met de grootste clubs in Europa over de toekomst van de aanvaller. Clubs in de topcompetities zien in de PSV'er een potentiële internationale topspeler.

SEG en Gakpo zitten dan ook geregeld met elkaar om te spreken over de interesse. De zaakwaarnemer tast de markt af en bespreekt dat vervolgens met Gakpo. Zo is dat ook gegaan met Chelsea en Ajax, zo valt te lezen. 'De Londenaren dachten in de slotweek van de transferwindow nog kort aan Gakpo en een medewerker van SEG vroeg terloops bij Ajax wat de plannen waren na het vertrek van Antony. Daar viel toen ook kort de naam van Gakpo.'

Serieus was een overgang van Gakpo naar Ajax nooit en Gakpo zelf moest er 'smakelijk om lachen' toen zijn management het er een aantal dagen geleden met hem over had. 'Gakpo was natuurlijk nooit naar Ajax gegaan', aldus Voetbal International. De aanvaller bleef uiteindelijk bij PSV omdat het complete plaatje bij de clubs die interesse voor hem toonden momenteel niet passend was in zijn carrière.

Ruud van Nistelrooij

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij ging op vrijdag ook al in op de berichtgeving rondom Gakpo en Ajax. Hij liet weten dat een overgang van zijn sterspeler naar Ajax nooit een optie had kunnen zijn. 'Ik weet het beleid van PSV', aldus Van Nistelrooij. 'Dan weet je dat we onze beste spelers nooit binnen Nederland zouden verkopen. Daar heb ik me nooit zorgen over gemaakt. Wat er verder omheen gebeurt en wie waar aanbiedt, daar heb ik geen boodschap aan.’

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.